Kurucu'dan

Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuruları

2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi yatay geçiş işlemleriyle ilgili bilgilere ve dokümanlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ortalama Şartına Göre Kurumlararası Yatay Geçiş Kılavuzu için tıklayınız.

Önlisans kontenjanları için tıklayınız.
Başvuru yerleri için tıklayınız.

***Yurt dışındaki aynı yükseköğretim kurumundan bir programın her bir sınıfına yatay geçiş yapabilecek yurt dışı kontenjanı ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 07/01/2016 tarihli 75850160-301.06.01/615 sayılı yazısı için tıklayınız.

Ortalama Şartına Göre Kurum İçi Yatay Geçiş Kılavuzu için tıklayınız.

Önlisans kontenjanları için tıklayınız.
Başvuru yerleri için tıklayınız.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Kılavuzu için tıklayınız.

(***Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş ile bahar döneminde sadece yurt içindeki üniversitelerden öğrenci kabul edilecektir.)

Önlisans kontenjanları için tıklayınız.
Ücretler için tıklayınız.
Lisans kontenjanları için tıklayınız.
Başvuru yerleri için tıklayınız.
Taban puanlar için tıklayınız.

Ödeme bilgileri için tıklayınız.

***Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunan programlara yatay geçişi kabul edilen ve muafiyeti olmayan öğrenciler için İngilizce Muafiyet Sınavları aşağıda belirtilen tarihlerde saat 10:30’da yapılacaktır. Sınav yerleri sınavdan 1 gün önce ilan edilecektir.

Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Ortalama şartı ile) Asil Kayıt          07 Şubat 2019, Perşembe
Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Ortalama şartı ile) Yedek Kayıt      12 Şubat 2019, Salı
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Asil Kayıt                   07 Şubat 2019, Perşembe
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Yedek Kayıt               12 Şubat 2019, Salı