BAŞKAN'DAN

‘Türkiye, deniz taşımacılığında hak ettiği konumda değil’

Medipol Üniversitesinde düzenlenen “Lojistikte Deniz Yolu Taşımacılığı” başlıklı konferansta konuşan Stemar Denizcilik ve Gemi Kiralama Şirketi Sahibi Tülin Şendur, deniz yolu taşımacılığında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye’nin bulunduğu konumu hak etmediğini söyledi.

11.01.2018
‘Türkiye, deniz taşımacılığında hak ettiği konumda değil’

Medipol Üniversitesi Lojistik Kulübünün organize ettiği “Lojistikte Deniz Yolu Taşımacılığı” başlıklı program Kavacık Kuzey Kampüste yapıldı. Programa konuşmacı olarak Stemar Denizcilik ve Gemi Kiralama Şirketi Sahibi Tülin Şendur katıldı. Deniz yolu lojistiği ve brokerlik alanındaki bilgi ve deneyimlerini Medipol öğrencileriyle paylaşan Tülin Şendur, Türkiye’nin deniz taşımacılığı ticaretinde dünyada 18. sırada olduğunu belirtti. Ülkemizin potansiyel bakımından bulunduğu noktayı hak etmediğini savunan Şendur, Türkiye’nin stratejik konumu itibariyle uluslararası denizcilik arenasında ilk sıralarda olması gerektiğini ifade etti.