BAŞKAN'DAN

Prof. Dr. Mutlu Özcan IADR tarafından yılın bilim insanı seçildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Özcan’a diş hekimliği alanında dünyanın en önemli organizasyonu olarak bilinen Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği (IADR) tarafından ‘Yılın En Seçkin Bilim İnsanı’ ödülü verildi.

14.08.2018
Prof. Dr. Mutlu Özcan IADR tarafından yılın bilim insanı seçildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) danışmanı Prof. Dr. Mutlu Özcan, Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği tarafından ‘2018 IADR Distinguished Scientist Award (Yılın En Seçkin Bilim İnsanı)’ seçildi. Özcan, diş hekimliğinde biyomalzemeler alanında yaptığı çalışmalardan dolayı ve hayat boyu bilime yaptığı katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü. İngiltere’nin başkenti Londra’daki Excel Fuar ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine dünyanın farklı ülkelerinden binlerce bilim insanı katıldı. Özcan, ödülünü IADR Başkanı Angus Walls’ın elinden aldı.

ÖZCAN’IN KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Türkiye’de başladığı meslek hayatını İsviçre’deki Zürih Üniversitesinde Dental Materyaller Bölüm Başkanı olarak sürdüren Özcan’a 2016 yılında da İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından ‘İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı’ ünvanı verilmişti. İstanbul Medipol Üniversitesi başta olmak üzere Hollanda, Brezilya, ABD, Hong Kong ve İspanya’da misafir profesörlük de yapan Özcan, ülkemizin yanı sıra tüm dünyadan çeşitli üniversitelerle ortak bilimsel çalışmalarına devam ediyor.