Kurucu'dan

Türkiye’nin ilk ‘Engelsiz Üniversitesi’ Medipol iş birliğiyle açıldı

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite Projesi’nin açış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Erdoğan “Hayatı engelli kişilerin de katılabileceği şekilde tasarlamak, hayır işi değildir; kişilerin temel insan haklarını teslim etmektir.” dedi.

5.03.2019
Türkiye’nin ilk ‘Engelsiz Üniversitesi’ Medipol iş birliğiyle açıldı

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite Projesi’nin açış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Çağırıcı engelli bireylerin istihdam alanlarını genişletmek ve akademik anlamda kendilerini geliştirmelerini sağlamak adına ‘Engelsiz Üniversite Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Çağrıcı, engelli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılabilmeleri için örnek olacak bir projeye imza attıklarını söyledi.

AYDIN: ENGELLER AŞMAK İÇİN VARDIR

Açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Aydın ise ‘Engelsiz Üniversite Projesi’nin paydaşı olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Engellerin aşılmak için var olduğunu kaydeden Aydın şöyle dedi: “Engeller aşmak için vardır. Engeller aşıldıkça kusurun değil, başarının ölçütü olur. Engellilere fırsat vererek bir anlamda onları özgürleştirebiliriz. Engelsiz üniversite projesiyle birlikte üniversitemiz ve belediyemiz önemli bir hizmetin yürütülmesine talip oldular. Sadece rehabilitasyon değil hayatın her alanına hazırlamayı amaçlayan bir eğitim paketi sunmayı hedefliyoruz.”

ERDOĞAN: 40 BRANŞTA BİN 600 KİŞİ EĞİTİM GÖRECEK

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise hayatın engelli vatandaşlarımız için daha kapsayıcı bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi. ‘Engelsiz Üniversite Projesi’nin paydaşlarına da teşekkür eden Emine Erdoğan şöyle devam etti: “Bedensel engel, insanın yapabileceklerinin elbette sonu değil. Fakat insanın bedensel engelini aşarak içindeki potansiyeli ortaya dökebilmesi için bazı altyapı ihtiyaçları var. Gerek ülkemizde gerekse dünyada bir döneme kadar engelli bireyler için yapılan işler hayır işi kapsamında değerlendirildi. Fakat hayatı engelli kişilerin de katılabileceği şekilde tasarlamak, bir hayır işi değil, kişilerin temel insan haklarını teslim etmektir.  Bu sebeple emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. İstanbul Medipol Üniversitesinin güçlü altyapısıyla, ‘Engelsiz Üniversite’de 40 branşta bin 600 katılımcı eğitim görecek. Engelli kardeşlerimiz, eğitim ve liyakate sahip olarak meslek hayatında yer alacak ve çok daha öz güvenli kişiler haline gelecekler. Bu merkezde, engelli bireylerin ailelerinin de ebeveyn eğitimi alacak olması son derece önemli. Hem kendi ailelerini güçlendirecek hem de buradan elde ettikleri kazanımları toplumla paylaşarak farkındalığın artmasına vesile olacaklar.”