Kurucu'dan

Mimarlık öğrencilerimiz Datça’yı restore edecek

İstanbul Medipol Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü öğrencileri, Datça Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde depremde zarar gören Reşadiye Mahallesi’ni restore edecek. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Benli projenin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

14.03.2019
Mimarlık öğrencilerimiz Datça’yı restore edecek

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı olan ve 2 yıl önce meydana gelen Gökova Depremi’nde hasar gören Reşadiye Mahallesi, Datça Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde, İstanbul Medipol Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından restore edilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan GSTMF Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Gülhan Benli Datça’ya bu yıl 2 kez geldiklerini hatırlatarak geçen sene de 18 binanın projelerini hazırlayıp belediyeye teslim ettiklerini, bunların bir kısmının ilgili koruma kurullarına gönderildiğini söyledi. 71 öğrenci ile Datça’da olduklarını kaydeden Benli şöyle dedi: “Datça Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde, depremde zarar gören Reşadiye Mahallesi’ni öğrencilerimiz restore edecek. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiğimiz çalışmada yine 18 binanın projelerini yapacağız. Haziran ayı içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Hepsi mimarlık İngilizce ve Türkçe 3. sınıf öğrencisi 71 kişi ile buradayız. Lisans programı içerisinde verilmiş olan eğitim, rölöve alma tekniği ve aynı zamanda restorasyona yönelik bazı yapısal önerilerin de yer alacağı malzeme analizlerinin öğrenildiği ve uygulandığı bir ders olacak. Proje aynı zamanda buradaki halka yardım edebildiğimiz için sosyal sorumluluk noktasında da bizim için gurur kaynağı.”