Kurucu'dan

“İş hayatında diploma değil bilgi değerli”

‘SBMYO Kariyer Zirvesi’nde konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu söylerken, Mali Müşavir Nevzat Erdağ iş hayatında diplomanın değil bilginin değerli olduğunu kaydetti.

29.03.2019
“İş hayatında diploma değil bilgi değerli”

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO ve Kariyer Merkezi tarafından ‘SBMYO Kariyer Zirvesi’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen zirvede İnsan Kaynakları Yöneticisi Erkin Şenbay, Little Big Online Direktörü Sertaç Biriken, Türk Telekom İç İletişim Uzmanı Süleyman Ezber, Little Big Pazarlama Müdürü Eda Uz, Mali Müşavir Nevzat Erdağ ve Sunny İnsan Kaynakları Müdürü Özgür Balkıs tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Zirvenin açış konuşmasını gerçekleştiren Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ülkemizdeki nitelikli iş gücü ihtiyacına dikkat çekmek için zirveyi düzenlendiklerini kaydeden Kuşçu, MYO öğrencilerinin iyi bir eğitim alarak ülkemize katma değer sağlamaları gerektiğinin altını çizdi.

UZ: TÜRKİYE’DE MARKALAŞMAK OLDUKÇA ZOR
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede konuşan Mali Müşavir Nevzat Erdağ ise bilgiyle donanmış insanın işsiz kalmayacağını savundu. Öğrencilerin iş hayatına girmeden önce kariyer planı yapması gerektiğini kaydeden Erdağ, “İş hayatında diploma çok fazla önemli değil. Önemli olan kişinin ne kadar bilgiye sahip olduğudur. Alanınızla ilgili ne kadar bilgi sahibiyseniz ekonomik anlamda o kadar mutlu olursunuz” dedi. Little Big Pazarlama Müdürü Eda Uz da Türkiye’de çok fazla firma olduğunu ancak çok fazla marka olmadığını ifade etti. Markalaşmanın çok zor olduğunu kaydeden Uz şöyle devam etti: “Türkiye’de markalaşmak oldukça zor. Markalaşma adına büyük bir savaş veriliyor. Moda sektöründe ise bu birkaç kat daha zor. Sektöre giriş yaptığınız ilk zamanlarda çok yol alamazsınız ancak küçük doğruların bir araya gelmesiyle uzun bir süreçte başarıyı yakalayabilirsiniz. Kişilerin de firmalar gibi küçük doğruları bir araya getirerek başarıyı yakalayabileceğine inanıyorum. Kariyer planlarınızı şimdiden yapın ve o alanda kendinizi geliştirin. En önemlisi ise kendinizi sürekli güncelleyin.”