Kurucu'dan

“İş görüşmesine gitmeden önce mutlaka prova yapın”

Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nde konuşan Prof. Dr. Canan Çetin, iş görüşmelerine gitmeden önce olumsuz sorulara hazırlıklı olunması gerektiğini, bu sebeple prova yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

15.04.2019
“İş görüşmesine gitmeden önce mutlaka prova yapın”

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘Hemşirelikte Kariyer Günleri’ düzenlendi. Güney Kampüste düzenlenen konferansa Prof. Dr. Canan Çetin, Prof. Dr. Sema Kuğuoğlu, Prof. Dr. Ayişe Karadağ, Prof. Dr. Nihal Esin, Dr. Öğr. Üyesi Betül Sönmez, Uzman Hemşire Ayşe Şengel, Hemşireler Filiz Tosçu, Özlem Korel, Sena Ağan, Eda Ceylan ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Sunal, iş bulma kaygısı taşımayan bir bölüm olduklarını söyledi. Hemşirelik mesleğinde çok geniş bir çalışma alanı olduğunu kaydeden Sunal, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin mezun olmadan iş görüşmelerine gittiklerini ifade etti. Etkinlikte konuşan Dr. Öğr. Üyesi Betül Sönmez ise kariyer danışmanlarının kişiye ne yapacaklarını söylememesi gerektiğini belirtti. Kariyer tercihlerinde bulunurken farklı kişilerden ilham alınabileceğini kaydeden Sönmez, iş yeri tercihinde bulunurken mutluluğun ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

“MÜLAKATLARDA KENDİNİZE GÜVENİN”

Prof. Dr. Canan Çetin de mülakatlara girmeden önce prova yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Mülakatlarda kendine güvenmenin çok önemli olduğunu kaydeden Çetin şöyle dedi: “Mülakatlara girmeden önce gelebilecek her türlü soruya hazırlıklı olmalısınız. Size mülakatta ‘başarısız olduğunu bir işi anlatın’ dediklerinde tereddüt yaşamamanız gerekir. Burada öğrenilmek istenen başarısızlığınızdan ne ders çıkarttığınızdır. Çıkardığınız ders size işe alınmanız için artı değer sağlayabilir. Olumsuz sorulara hazır olun, sabrınız ölçmek isteyebilirler. Özgeçmişinizi sürekli güncel, açık, yalın tutmaya özen gösterin ve kısa tutun. Kendinizi anlatırken güçlü yanlarınızı ön plana çıkarın, son işinizi atlama taşı olarak kullanın, sık sık göz teması kurun ve referanslarınıza mutlaka bilgi verin.”