Zorbalık Çemberini Aşmak

Toplumsal Katkı Komisyonu

Zorbalık_Cemberini_Asmak_Proje_Afisi (1).jpg

Zorbalık Çemberini Aşmak

Sosyal medya araçlarının yaygınlaşmasıyla birlikte akranlar arasında yaşanan önemli problemlerden birisi siber zorbalıktır. Çocuklar ve gençler siber zorbalığa maruz kalmakta ve siber mağdur olarak yaşamaktadırlar. Çocukların ve gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için çevremizi saran zorbalığa karşı bilinç kazanmak ve zorbalığa yönelik önlemlerden haberdar olmak gerekir. Yine çocuklar ve gençler siber zorbalığının yanında fiziksel (şiddete dayalı) ve sözel akran zorbalığına maruz kalmaktadırlar. Tüm bu boyutlarda toplumsal farkındalık oluşturmaya ve sorunlarla ilgili hukuki boyutların belirtilmesine ihtiyaç vardır. Ayrıca çocuk ve gençlerin bu sorunlarla başa çıkma yöntemlerini öğrenmeleri zorbalığa karşı alınacak önemli bir tedbirdir. Zorbalık Çemberini Aşmak projesinin amacı öğrencilerin sağlıklı psikolojik gelişimlerine katkı sağlamak için zorbalık türlerine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Zorbalık Çemberini Aşmak projesi bağlamında okullarda siber zorbalık ve akran zorbalığı konularına yönelik eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Zorbalık Çemberini Aşmak projesi İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğrenme Öğretme Ölçme ve Değerlendirme Merkezi (İMÖDEM) ve Bilişim Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİHM) iş birliğiyle yürütülmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 09/05/2024 - 11:33