Ana içeriğe atla

Medipol öğrencilerine TÜBİTAK’tan destek

28.03.2024

Medipol öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 A/B programları çerçevesinde yaptıkları 60 başvurudan 39’u destek almaya hak kazandı.

1

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencilerini Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği 2023 yılı ikinci dönem sonuçları açıklandı. İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2209 A/B Programları çerçevesinde yaptıkları projeler ile önemli başarılar elde etti. Medipol öğrencilerinin hazırladığı 2209A projeleri çerçevesinde Sağlık Bilimlerinden 13, Mühendislik ve Doğa Bilimlerinden 10, Eğitimden 3, Hukuktan 2, Diş Hekimliği, Eczacılık, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Tıp ile Uluslararası Tıp Fakültelerinden 1 olmak üzere toplam 35 proje kabul aldı. 2209-B projeleri çerçevesinde ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Eczacılık Fakültelerinden 2 olmak üzere toplamda 4 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

REKTÖR CERAN: VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 5’TEYİZ
2209-A ve 2209-B 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 60 başvuru yaptıklarını ifade eden İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, 39 kabul alarak önemli bir başarı oranı yakaladıklarını ifade etti. TÜBİTAK tarafından açıklanan başvuru ve kabul sayısı verilerine göre Medipol’ün vakıf üniversiteleri arasında ilk 5’te yer aldığını açıklayan Ceran, şöyle dedi: “Üniversitemiz, araştırma ve öğrenci odaklı bir misyona sahip. Öğrencilerimizin lisans dönemlerinde proje çalışmalarına aktif olarak katılmaları ve bu projeleriyle TÜBİTAK gibi önemli kurumlardan destek almaları, bizler için büyük bir memnuniyet kaynağı. Bu doğrultuda öğrencilerimize ve akademik personelimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Geleceğin liderleri ve bilim insanları yetiştirmek adına çaba gösteriyoruz. Sonuç olarak öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin başarılarıyla gurur duyuyor, onları tebrik ediyor ve gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyorum.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 28/03/2024 - 11:23