Ana içeriğe atla

“Öğrencilerin barışçıl protesto hakkını savunuyoruz”

25.04.2024

İstanbul Medipol Üniversitesinden yapılan açıklamada, “ABD’de öğrencilerin insani ve vicdani taleplerine karşı gösterilen tavır, akademik özgürlüğe ve temel insan haklarına yapılmış zorbalıktır.” ifadesine yer verildi.

medipol_unv

İstanbul Medipol Üniversitesinden yapılan açıklamada, ABD’de Columbia Üniversitesinde başlayan ve farklı eyaletlerindeki üniversitelere yayılan Gazze protestolarına katılan öğrencilere karşı gösterilen antidemokratik tavır kınandı.

Üniversiteden yapılan açıklama şu şekilde:

“Gazze’deki vahşetin karşısında sesini yükselten üniversite öğrencileri, insanlık onurunu korumak adına 6 aydır barışçıl yollarla yoğun bir çaba gösteriyor. Ancak bu masum çağrılara karşı, dünyanın farklı bölgelerinde insan hakları hiçe sayılarak şiddet uygulandığı görülüyor.

Columbia’dan Yale’e, New York’tan Harvard’a kadar pek çok üniversitede öğrenciler Gazze’de ateşkesin sağlanması için seslerini duyuruyor, kamuoyunu İsrail’le ilişkilerin gözden geçirilmesine davet ediyor, adil bir barış için dünyaya çağrıda bulunuyor.

Barış çağrılarına karşı öğrenciler gözaltına alınırken, üniversiteler demokratik protestoları engelleyebilmek için uzaktan eğitime geçiyor. Öğrencilerin insani ve vicdani taleplerine karşı gösterilen tavır, akademik özgürlüğe ve temel insan haklarına yapılmış zorbalıktır.

Bu tür baskılara boyun eğilmesi sadece özgür düşüncenin değil, aynı zamanda geleceğin liderlerinin yetişmesine de darbe vurmaktadır. Gözaltına alınan, sindirilen ve eğitim hakları ellerinden alınan öğrencilerin, Gazze’deki vahteşe karşı çıkmanın yanı sıra en temel insan haklarının savunuculuğunu yaptığını hatırlatıyoruz.

Üniversite öğrencilerinin barışçıl protestolarına karşı verilen orantısız tepkiyi temel insan haklarına ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 25/04/2024 - 10:41