Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Planı

Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Planı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Planı

Fakültemiz 2020-2021 eğitim-öğretim güz yarıyılında Dönem I (1.sınıf) mesleki uygulama dersleri, seyretilmiş gruplar halinde ve zorunlu süreler dikkate alınarak, mesafe ve hijyen kurallarına uyacak şekilde yüz yüze (örgün), yürütülecektir. Yüzyüze eğitime katılmak istemeyen öğrenciler için ödevler ile uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır.

Dönem II ve III’deki mesleki uygulama dersleri (preklinik dersler) seyreltilmiş gruplar halinde ve zorunlu süreler dikkate alınarak, mesafe ve hijyen kurallarına uyacak şekilde yüzyüze (örgün eğitim) yapılacaktır.

Uygulama derslerine girmeden önce demo videoları çevrim-dışı (offline) önceden izlenecek, takiben klinik öncesi (preklinik) uygulama dersleri yapılacaktır.

Öğrenciler klinik öncesi (preklinik) uygulama derslerine anabilim dalları tarafından ilan edilen takvime göre gireceklerdir.

Dönem IV öğrencileri klinik uygulama derslerinin, Ekim ve Kasım aylarında gözlemci olarak, sonrasında 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren yıl sonuna kadar klinik uygulama şeklinde sürdürülmesi planlanmıştır.

Ders saatinde laboratuvarların kapısı açılacak ve ders bitiminde tüm öğrencilerin çıkması sağlanacak, gruplar arasındaki zaman diliminde dezenfeksiyon ve havalandırma yapılacaktır. Ders bitiminde öğrenciler zaman kaybetmeden binadan ayrılacaktır.

Diş hekimliği teorik derslerinin (tüm dönemler I-V) senkronize (çevrim-içi, gününde ve saatinde) olması ve kayıt alınarak nonsenkronize de ulaşılır olması sağlanacaktır.

COVİD19 salgınının gidişatına göre yeni bir karar alınıp, yeni düzenleme yapılıncaya kadar, bu kurallar geçerli olacaktır.