2019-2020 Mezuniyet Töreni

29.06.2020

2019-2020 Mezuniyet Töreni

• Değerli öğrencilerimiz, 2019-2020 yılında Geleneksel Mezuniyet Töreninin yapılabilmesi bugünkü şartlarda mümkün görünmemektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre pandeminin dünyadaki etkisi artarak devam etmektedir.
• Bazı üniversiteler hiç tören yapmama, birçok üniversite ise şimdiden uzaktan tören yapma kararlarını almıştır. Mezuniyet töreninin ileri bir tarihe ertelenmesi bir alternatif olarak görünse de bunun gerçekleşme ihtimali düşüktür. Bu durumda öğrencilerimizin mezuniyet töreninden mahrum kalması kuvvetle muhtemeldir.
• Üniversitemizde henüz mezuniyet heyecanı azalmadan, mezunlarımız farklı iş alanlarında ve farklı coğrafyalarda göreve başlamadan önce bir tören yapmanın daha uygun olacağına karar verilmiştir.
• Bu yıl mezuniyet törenlerinin çevrimiçi olarak yapılması en gerçekçi çözüm olarak görünmektedir.
• Bu yılki mezuniyet törenleri “1 - 15 Temmuz 2020” tarihleri arasında yapılacak olup her fakülte, bölüm ve program kendi törenini bu tarihler arasında, kendilerinin belirleyecekleri bir gün ve saatte yapacaktır.
• Törenlerin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceğine dair gerekli tüm bilgiler, Fakülte ve MYO’lar tarafından öğrencilere iletilecektir.