Doç. Dr. Yüksel: Türkiye cezbedici bir pazar

22.06.2021

Doç. Dr. Serhat Yüksel, teknoloji şirketlerinin Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli nedenlerden birinin “cezbedici bir pazar olarak değerlendirilmesi” olduğunu söyledi.

serhat_hoca-1d8d8d8b-d7b0-43f1-abe4-400cb63ab23b.jpg

Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinin yatırımları ile Türkiye, bölgenin önemli akıllı telefon üretim üslerinden biri haline geldi. Son dönemde pek çok teknoloji şirketi Türkiye’ye yatırım kararı açıklarken bu durum, pek çok kişiye de istihdam kapısı oldu. Konuya ilişkin Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, teknoloji şirketlerinin Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli etkenlerden birinin “cezbedici bir pazar olarak değerlendirilmesi” olduğunu söyledi. Yatırımların ülkemize birçok avantajı olduğunu kaydeden Yüksel şöyle dedi: “Öncelikle bu yatırımlar sayesinde birçok vatandaşımıza iş imkânı sunulmakta. Dolayısıyla bu durum dünyadaki en büyük problemlerden biri olan işsizlik sorununun azaltılabilmesine katkı sağlıyor. Büyük telefon şirketleri, Türkiye’de üretime başladığı vakit ihtiyaç duydukları birçok ürünü yine Türk firmalarından temin edeceklerdir. Belirtilen bu durum da ilgili firmaların satış hacimlerini artıracaktır. Öte yandan bu yatırımların en büyük avantajlarından biri de ülkemize bu konuya yönelik teknolojinin gelmesidir. Bu yatırımlar sayesinde Türk mühendis ve teknisyenler de bu teknolojinin nasıl uygulandığını öğrenebilecek.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:29