Dr. Düzgün: Türkiye havacılık konusunda otoritesini kullanmaya başladı

16.12.2020

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Düzgün, Türkiye’nin havacılık konusunda yavaş yavaş otoritesini kullanmaya başladığını söyledi.

a

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Düzgün, Türkiye’nin havacılık konusunda yavaş yavaş otoritesini kullanmaya başladığını ifade etti. “İnsansız Hava Araçları (İHA): Temel Bilgiler ve Kullanım Alanları” kitabının yazarı da olan Murat Düzgün, uçan hava araçlarının temelde yük ve yolcu taşıdığını, askeri alana bakıldığında ise silah ve çeşitli mühimmatların söz konusu olduğunu söyledi. Hava taksilerin çok yakında hayatımızın bir parçası olacağını belirten Düzgün, şöyle dedi: “Türkiye’de insansız hava araçları işinde olan kişilerin çoğu ile bir şekilde irtibatımız oldu. Sanıldığı gibi olay birkaç senelik bir olay değil, uzun bir geçmişi var. Havacılık bir aşktır ve bu iş bir anda olan bir gelişme değildir. Türkiye’de belli kişilerin şahsi gayretleri ile bu işin altyapısı 1990’lı yıllarda atılmıştı. Dünyada da 1980’li yıllardan önce atılmıştı. Bugün gelinen noktada güzel bir bilgi birikimi var.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:39