Ana içeriğe atla

Medipol AKAM, saha çalışmalarını hızlandırdı

29.04.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (AKAM), yakın coğrafya ile ilgili çeşitli teorik ve saha çalışmaları yürütürken kadrosundaki duayen isimlerle dikkat çekiyor.

s

2016 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi çatısı altında kurulan Akdeniz Araştırmaları Merkezi (AKAM), Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki gelişmelere ilişkin ekonomik, sosyal ve siyasal araştırmalar ve çeşitli akademik faaliyetler yürütüyor. Özel olarak Akdeniz havzası, Balkanlar ve Kafkaslarla ilgili çeşitli teorik ve saha çalışmalarını sürdüren AKAM; seminer, çalıştay ve konferanslarla alanında uzman kişileri bir araya getirerek bölge ülkelerinin iktisadi, sosyal ve siyasi yapısına ilişkin bilginin arttırılmasını ve politika uygulamalarının desteklenmesini amaçlıyor. Bölgedeki gelişmeleri takip ederek yerel ve küresel politikaları karşılaştırma imkânı sunan AKAM’da öğrenciler de araştırmalara katılabiliyor. Uzman araştırmacı ve akademisyenlerin yetiştirildiği merkez; sosyal, kültürel, dini, siyasi, etnik ve diğer beşerî sorunlarla ilgili bir tartışma, anlama ve birlikte çalışma kültürüne katkı sağlıyor. 

DUAYEN İSİMLER AKAM’DA
Bugüne kadar yürüttüğü faaliyetlerle Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere araştırma ve politika önerisi raporları yayınlayan merkez bünyesinde Enerji Çalışmaları, Göç Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk adı ile üç çalışma grubu yer alıyor. AKAM Yönetim Kurulu’nda İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Faik Tanrıkulu ve Dr. Arda Akçiçek yer alırken merkezin danışma kurulunda Prof. Dr. Ali Resul Usul, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Prof. Dr. Hatice Karahan gibi alanının duayen isimleri bulunuyor.
 

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:47