Medipol beş alanda dünya sıralamasına girdi

24.04.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘Impact Ranking 2020’ dünya sıralamasında veri sunduğu beş alanda dereceye girerek önemli bir başarıya imza attı.

Medipol beş alanda dünya sıralamasına girdi

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), ‘Impact Ranking 2020’yi (Üniversite Etki Sıralaması) açıkladı. Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ve üniversitelerin eğitim alanındaki çalışmaları, yenilikçi projeleri ve topluma yönelik katkılarının değerlendirildiği sıralamada İstanbul Medipol Üniversitesi, veri sunduğu beş alanda dereceye girerek büyük başarıya imza attı. Medipol, sisteme veri sunan dünyadaki üniversiteler içerisinde ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında 201-300 bandında yer aldı. Medipol bu başarısını toplum sağlığı, farklı alanlarda çalışan sağlık çalışanları ve araştırmacılar için düzenlediği etkinlikler, düzenli olarak yayımlanan Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi (SD), kaliteli eğitim, araştırma faaliyetleri ve ulusal-uluslararası iş birlikleri ile gerçekleştirmeyi başardı. Üniversitemiz ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Eşitsizliklerin Azaltılması’ alanlarında 401+, ‘Nitelikli Eğitim ve Amaçlar için Ortaklıklar’ alanlarında ise 601+ bandında yer aldı.