Ana içeriğe atla

Prof. Şakul kadavra bağışı için Kayıtmazer’e belge takdim etti

10.07.2020

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul kadavra bağışında bulunan Makine Yüksek Mühendisi Selçuk Levent Kayıtmazer’e belge takdim etti.

kadavra_haberi-dd

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarında Makine Yüksek Mühendisi Selçuk Levent Kayıtmazer’in vefat eden ablası Merhume İkbal İnci Kayıtmazer’in bedenini bağışlaması sebebiyle belge takdim töreni düzenlendi. Törene İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul, Uluslararası Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alper Atasever, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Yüzbaşıoğlu, Anatomi Anabilim Dalı asistanları ve kadavra bağışında bulunan Yüksek Mühendis Selçuk Levent Kayıtmazer ile oğlu Can Kayıtmazer katılım gösterdi. Belge takdim töreninde konuşan Şakul, kadavranın tıp eğitimi için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Kadavra bulmanın zor olduğunu ifade eden Şakul, “Bağışı yapılan kadavrayı yıllar boyunca öğrenciler ve öğretim elemanlarımızın eğitimi için kullanacağız. Yapılan bu bağış umarım tüm Türkiye’ye örnek olur, kadavra sayılarının artması geleceğin hekimlerinin yetişmesinde büyük önem arz ediyor.” dedi.

KAYITMAZER: KADAVRA BAĞIŞINI MEMLEKET MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUM
Vefat eden ablası Merhume İkbal İnci Kayıtmazer’in bedenini tıp fakültesi öğrencilerine bağışlayan Selçuk Kayıtmazer ise kadavra bağışını memleket meselesi olarak gördüğünü söyledi. Vefat ettiğinde kendi bedeninin de bağışlanmasını isteyen Kayıtmazer şöyle devam etti: “Yaptığım araştırmalarda kadavra bulabilmenin zor olduğunu ve ülkemizde 10 tıp öğrencisi için bir kadavraya gereksinim olduğunu öğrendim. Bu sebeple vefat eden ablamın bedenini, geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bağışladım. Vefat ettikten sonra kendi bedenimin de bilimsel çalışmalara ışık tutmasını istiyorum. Bir diğer konu ise Türkiye’deki bağış sayısı çok az. Bu sayının artması gerekiyor. Yurt dışından bir kadavrayı ithal ettiğinizde yüksek ücretler ödendiğini öğrendim. Bu noktada herkesi sorumlu davranarak organ ve kadavra bağışı yapmaya davet ediyorum.”

ANATOMİ LABORATUVARI MODERN ALT YAPISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Tıp eğitiminde en önemli derslerden biri olarak kabul edilen anatominin baş unsuru olan insan bedeni, yüzyıllardır hekim adayları tarafından kullanılıyor. İnsan bedeni üzerinden eğitim alan doktorlar, mesleğe daha donanımlı başlarken Türkiye’de kadavra bağışlarındaki sayının azlığı ise dikkat çekiyor. Bu noktada İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarlarında bulunan 11 kadavra, öğrencilerin eğitimi ve bazı cerrahi branşların girişimsel çalışmalarında kullanılıyor. Anatomi laboratuvarları, yaklaşık bin metrekarelik yerleşim alanıyla Türkiye’nin en büyük ve modern altyapısına sahip anatomi laboratuvardan biri olarak öne çıkıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 11:05