Ana içeriğe atla

Son 4 yılın şampiyonları Medipol’ü tercih etti

30.07.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi, örneğine az rastlanan bir başarıya imza atarak şampiyon öğrencilerin adresi oldu.

sampiyon-b5155f03-d198-463d-bd6d-cd2a1729c5fb.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi (UTF) 2016, 2017, 2018 ve 2019’da örneğine az rastlanan bir başarı göstererek Türkiye’deki en başarılı öğrencilerin tercihi oldu. 2016 Şampiyonu İbrahim Ethem Hamamcı, 2017 Şampiyonu Beyza Gürbüz, 2018 YKS TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye birincisi olan Halil Hazar Gelener ve 2019 Şampiyonu Mehmet Berke İşler İstanbul Medipol Üniversitesinde aldıkları eğitimle hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Şampiyon öğrencilerin yanı sıra son dört yılda dereceye giren onlarca öğrenci de araştırmacı hekim olma hedeflerine doğru sağlam adımlarla yürüyor.

REKTÖR AYDIN: DÜNYANIN İFTİHAR EDECEĞİ BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Medipol’ün eğitim ve öğretimdeki mükemmellik düzeyi, toplumun yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı insan yetiştirmedeki kararlılığı, üstün nitelikli akademik kadrosu ve çağdaş altyapısı ile genç dimağları gelecek hedeflerine ulaştıracağını söyledi. Son 4 yılda Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin Medipol’ü tercih ettiğini hatırlatan Aydın şöyle dedi: “Dereceye giren öğrencilerin bizi tercih etmesi övünç kaynağı. Seçkin öğrencilerin Medipol’ü tercih etmesi tabi bizlerin sorumluluğunu ağırlaştırıyor. Bu gençleri sadece Türkiye’nin değil, dünyanın iftihar edeceği bilim insanları haline getirmek görevimiz haline geldi. Bir üniversitenin en önemli özelliği sadece var olan bilgiyi aktarması, kaliteli öğrenciler yetiştirmesi değil; o bilgiye bizzat ev sahipliği yapması ve bilgiyi üretmesidir. Bu anlamda henüz 10. yaşımızı yeni geride bırakmamıza rağmen Times Higher Education (THE) ve Round University Ranking (RUR) gibi yükseköğretimin önemli sıralamalarında yer alıyoruz. Geçtiğimiz sene birçok fakülte ve bölümümüz kalite akreditasyon çalışmalarını tamamladı. Sadece eğitime değil, araştırmaya ve araştırmaların ürüne dönüşmesine önem veren bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz.”

TÜRKİYE 1.’Sİ İŞLER: HEDEFİM ARAŞTIRMACI HEKİM VE BİLİM İNSANI OLMAK
YKS Türkiye 1.’si Mehmet Berke İşler ise hayallerini gerçekleştirmek için Medipol’ü tercih ettiğini söyledi. Tıbbın yanı sıra mühendisliğe de ilgi duyduğunu anlatan İşler şöyle devam etti: “Hayatımın geri kalanında ne yapacağımı planlarken ülkemizde de eksik olduğunu düşündüğüm araştırmacı hekim ve bilim insanı olmak için Medipol’ü tercih ettim. Tıp teknolojileri konusunda mühendislikle kesişen noktalarda üretim yapmak için Medipol’ün alt yapı kurması tercihimde etkili oldu.”

TÜRKİYE 1.’Sİ GELENER: ARAŞTIRMACI HEKİM OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
YKS 2018’de alanında TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye birincisi olan Şanlıurfalı Halil Hazar Gelener de Medipol’ü tercih etmesinde bilim insanı olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleme imkânının belirleyici olduğunu söyledi. 2016 ve 2017 şampiyonlarının Medipol’de olmasının tercihini etkileyen bir diğer faktör olduğunu ifade eden Gelener şöyle dedi: “Hedefim her zaman birinci olmaktı, motivasyonumu da bu doğrultuda kurdum. Medipol’deki ilk senemde ABD’de dil eğitimi aldım. Araştırmacı hekim olmak için Medipol’ü tercih etmiştim ve bu anlamda üniversitemizin katkısını her geçen gün biraz daha fazla görüyorum. İleride hedefim Medipol’ün bana sağladığı imkanları değerlendirerek iyi bir bilim insanı olmak ve ülkeme hizmet etmek. Bu sene UTF’de 2.sınıftayım. Aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde çift anadal yapıyorum. Farklı disiplinlere eğitim görmek hedeflerime ulaşmam için çok önemli.”

TÜRKİYE 1.’Sİ GÜRBÜZ: MEDİPOL’ÜN VİZYONU BİZLERİ MOTİVE EDİYOR
2017 LYS Birincisi Beyza Gürbüz de hayalleri ve idealleri uğruna Medipol’ü tercih ettiğini söyledi. Şu anda üçüncü sınıfta olduğunu kaydeden Gürbüz hedeflerine her geçen gün biraz daha yaklaştığını söyledi. Geçen kısa sürede sayısız araştırmaya katıldığını kaydeden Gürbüz şöyle dedi: “Geçen üç senede alanında çok değerli isimlerden eğitim alma fırsatı yakaladım. Eğitimin yanı sıra bu isimlerle laboratuvar ortamında çalışma ayrıcalığına sahip oldum. Medipol’ün araştırma merkezli bir üniversite olduğunu tercih ettiğim ilk günden itibaren yaşamaya başladım. Ayrıca ABD’de aldığım dil eğitimi benim için çok kıymetliydi. Medipol’ün vizyonu öğrencilerin gelecek hedeflerini motive ediyor.”

TÜRKİYE 1.’Sİ HAMAMCI: ÜLKEYE KATMA DEĞER SAĞLANIYOR
2016 LYS Birincisi İbrahim Ethem Hamamcı ise Medipol’de dört seneyi geride bıraktığını ve hayat boyu işine yarayacak tecrübeler edindiğini belirti. Uluslararası Tıp Fakültesi 4.sınıfta öğrenim gören Hamamcı, aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde çift anadal yaptığını ifade etti. Medipol’ün disiplinler arası çalışmanın yolunu ardına kadar araladığını kaydeden Hamamcı şöyle dedi: “Çocukluğumdan itibaren mühendis olmak istiyordum ama tıp okumakta aklımın hep bir köşesindeydi. Tercih dönemi geldiğinde Medipol’ün bana sunduğu imkanlar kararımda belirleyici oldu ve UTF’yi tercih ettim. Eğitime başladıktan sonra tıp alanında yoğun araştırmalar yapabileceğimi, ülkemize katkı sağlayabileceğimi anladım. Medipol’de öğrencinin mutlu olması için her imkân sağlanıyor. Bir öğrenci araştırma yapmak ve üretmek istiyorsa bunun için sınırlar ortadan kalkıyor. Medipol’de hedefe kanalize olmuş bilim insanları ülkeye katkı değer sağlamak için sürekli çalışıyor. Bizlerden de biran olsun tecrübelerini esirgemiyor.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER HARVARD’DA STAJ YAPIYOR
Dereceye giren öğrenciler İstanbul Medipol’deki eğitimleri öncesinde Mütevelli Heyeti bursuyla gidecekleri ABD’de dil eğitimi alacak. Tıp fakültesi öğrencileri ilk senelerinde Harvard ve MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) gözlemci olma, sonraki yıllarda ise staj yapma imkânı elde ediyor. Tıp ve UTF öğrencileri, dev bir sağlık kompleksi olan Medipol Mega Üniversite Hastanesinde ise ilk yıllardan itibaren pratik eğitimlerini almaya başlıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:48