UTF’den üç öğrenci Amgen Scholars bursu kazandı

28.03.2022

Medipol UTF’de eğitim gören Gülşade Rabia Çakmak, Sinem Karaoğlan ve Şevval Nil Esirgün, Türkiye’den sadece 5 kişiye verilen ‘Amgen Scholars’ bursunu kazandı.

kolaj-8dc3ff20-3383-46ca-837a-799937d96ec9.png

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Gülşade Rabia Çakmak, Sinem Karaoğlan ve Şevval Nil Esirgün, dünyanın en prestijli programlarından ‘Amgen Scholars’ bursunu kazandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde çift ana dal yapan Gülşade Rabia Çakmak QS Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 8. sırada yer alan Zürih Federal Teknoloji Enstitüsüne gidecek. Çakmak, 8 hafta boyunca biyomekanik ve yapay zekâ alanlarında araştırma yapacak. Şevval Nil Esirgün de Zürih Federal Teknoloji Enstitüsünden kabul aldı. Esirgün, 400’den fazla başvuru arasından 15 kişinin seçildiği program kapsamında 9 hafta boyunca biyoteknoloji ve mikro akışkan tabanlı teknolojiler üzerinde araştırma yapacak. Sinem Karaoğlan ise dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Münih Ludwig Maximilian Üniversitesine gidecek. Karaoğlan, 9 hafta boyunca karsinogenez ve kanser kök hücreleri üzerine araştırma yapmaya hak kazandı. Çakmak, Esirgün ve Karaoğlan çalışmalarının sonucunu Cambridge Üniversitesinde düzenlenecek sempozyumda sunacak.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:04