Ders Detayı
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SEMİNER | BES4153350 | Güz Dönemi | 0+2 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Fatma Elif SEZER, Dr.Öğr.Üye. Merve PEHLİVAN, Öğr.Gör. Fatmanur ÖZYÜREK ARPA, Öğr.Gör. İdil ALPAT YAVAŞ, Dr.Öğr.Üye. Eda KESKİN, Dr.Öğr.Üye. Neda SALEKİ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ilebirlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Seminer konusunun belirlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri analizi ve yorumlama,Sunum hazırlama,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1. Literatür taraması yapar. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
2. Konuya ilişkin makaleleri özetler. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
3. Araştırma amacını ve metodunu açıklar. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 18: Mikro Öğretim Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Veri analizi ve yorumlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Sunum hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | PY-1. Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir. | | | | | |
2 | PY-2. Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır. | | | | X | |
3 | PY-3. Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar. | | X | | | |
4 | PY-4. Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | | | | | X |
5 | PY-5. Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür. | | | | X | |
6 | PY-6. Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | | | X | | |
7 | PY-7. En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. | | | X | | |
8 | PY-8. Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır. | | X | | | |
9 | PY-9. Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar. | | | | | X |
10 | PY-10. Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir. | | | X | | |
11 | PY-11. Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. | | | | X | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 40 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 60 |
Toplam | | 100 |
AKTS / İşyükü Tablosu |
Etkinlik | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Rehberli Problem Çözme | 14 | 2 | 28 |
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi | 14 | 2 | 28 |
Okul Dışı Diğer Faaliyetler | 14 | 2 | 28 |
Proje Sunumu / Seminer | 1 | 3 | 3 |
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav ve Hazırlığı | 1 | 2 | 2 |
Genel Sınav ve Hazırlığı | 1 | 2 | 2 |
Performans Görevi, Bakım Planı | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 119 |
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(119/30) | 4 |
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır. |
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|
SEMİNER | BES4153350 | Güz Dönemi | 0+2 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. Gülgün ERSOY |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Fatma Elif SEZER, Dr.Öğr.Üye. Merve PEHLİVAN, Öğr.Gör. Fatmanur ÖZYÜREK ARPA, Öğr.Gör. İdil ALPAT YAVAŞ, Dr.Öğr.Üye. Eda KESKİN, Dr.Öğr.Üye. Neda SALEKİ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ilebirlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Seminer konusunun belirlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri analizi ve yorumlama,Sunum hazırlama,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi; konularını içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1. Literatür taraması yapar. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
2. Konuya ilişkin makaleleri özetler. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
3. Araştırma amacını ve metodunu açıklar. | 14, 16, 18, 5, 9 | F |
Öğretim Yöntemleri: | 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 18: Mikro Öğretim Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi |
Ölçme Yöntemleri: | F: Proje Görevi |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
---|
1 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
2 | Seminer konusunun belirlenmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
3 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
4 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
5 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
6 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
7 | Literatür araştırması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
8 | Veri analizi ve yorumlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
9 | Sunum hazırlama | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
10 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
11 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
12 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
13 | Seminer sunumlarının yapılması | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
14 | Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi | Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması |
Kaynak |
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı |
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1 | PY-1. Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir. | | | | | |
2 | PY-2. Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır. | | | | X | |
3 | PY-3. Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar. | | X | | | |
4 | PY-4. Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır. | | | | | X |
5 | PY-5. Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür. | | | | X | |
6 | PY-6. Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur. | | | X | | |
7 | PY-7. En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. | | | X | | |
8 | PY-8. Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır. | | X | | | |
9 | PY-9. Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar. | | | | | X |
10 | PY-10. Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir. | | | X | | |
11 | PY-11. Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. | | | | X | |
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi | Mutlak Değerlendirme |
Ara Sınavın Başarıya Oranı | | 40 |
Genel Sınavın Başarıya Oranı | | 60 |
Toplam | | 100 |
Sayısal Veriler
Ekleme Tarihi: 06/07/2022 - 15:55Son Güncelleme Tarihi: 06/07/2022 - 15:57