Hidrojene Dayalı Bir Gelecek İçin Türk-Macar İşbirliği

23.07.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi SURKAM Müdürümüz, Merkezimizi temsilen Macaristan’dan gelen değerli misafirleri konuk etti. Hungarian Mobility Development Agency (HUMDA) CEO’su Dr. Virág Mészáros, HUMDA Uzman kadrosunda yer alan Ɉozjef Szuder ve Pannonia Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gabor Pinter ile bir araya gelinen bu toplantıda, gerçekleştirilebilecek iş birlikleri değerlendirildi ve ileriye dönük planlar yapıldı. Toplantıda, hidrojen ile ilgili ortak eğitim ve diğer proje iş birliği imkanları ele alındı.

Ortak çalışmalar sayesinde gelecekte karbon nötr, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve çevre dostu enerji kaynaklarının yaygınlaşmasına katkı sağlayan eğitim materyalleri geliştirilecektir. Bu işbirliğinin, her iki ülkenin de yeşil hidrojen teknolojisini ve ilgili yenilikleri teşvik etmesi beklenmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 23/07/2024 - 15:59