Medipol SURKAM'dan "Yeşil Miras" İçin Çevre Dostu Eğitim

18.09.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu tarafından yürütülen “Geleceğe Yeşil Miras: Liselilere İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Eğitimi” başlıklı proje başarıyla tamamlandı. Projeyle Beykoz’daki liselerde eğitim gören öğrencilere iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırılması amaçlandı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu tarafından sürdürülen ve Toplumsal Katkı Komisyonu tarafından desteklenen “Geleceğe Yeşil Miras: Liselilere İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Eğitimi” başlıklı çalışma, başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında Beykoz’da bulunan 8 lisedeki toplam 1036 öğrenciye eğitim verildi. 20 hafta süren projenin ekibinde Öğr. Gör. Yusuf Bilgi, Ahmet Faruk Korkmaz, İlayda Teper ve İbrahim Emre Ötegen yer aldı; Eğitim Fakültesi, Sürdürülebilir Kalkınma UAM ile Uzaktan Eğitim UAM da projeye katkı verdi. Toplumsal katkı çerçevesinde yapılan proje, gençlerin çevresel sorunlar konusunda bilinçlenmesini ve sorumluluk almalarını amaçladı.

Proje Eğiticilerin Eğitimi İle Başladı

Projenin ilk aşamasında üniversite öğrencilerine “İklim Değişikliği ve Çevre”, “Sürdürülebilirlik” ile “Eğitim Bilimleri” ana temaları ekseninde 45 saatlik eğitim verildi. “Eğiticinin Eğitimi” programı ile üniversite öğrencilerinin liselerde eğitim verebilecek becerilere sahip olmaları sağlandı. İkinci aşamada ise üniversite öğrencileri, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlikle ilgili sunumlar yaparak liseli gençleri bilinçlendirdi. Çalışma, hedeflenen öğrenci kitlesinde iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmayı başardı; öğrencilerin iklim değişikliği hakkındaki tutumlarının bilimsel olarak incelenmesini sağladı. Alanında uzman akademisyenlerin gözetiminde gerçekleşen proje, akran eğitimi yöntemi ile verilen bilinçlendirme eğitiminin öğrenci tutumlarına etkisini de değerlendirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 18/09/2024 - 09:21