Spor Aracılığıyla Entegrasyon

28.08.2024

1

Projenin Amacı ve Hedefleri: Bu proje, İstanbul Medipol Üniversitesinde öğrenim gören 24 kişilik öğrenci grubuyla, spor ve sosyal yardım faaliyetleri aracılığıyla uluslararası öğrencilerin yaşadıkları yerel topluma daha kolay adapte olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Projenin temel amacı, sporun birleştirici gücünü kullanarak, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada hareket etmelerini sağlamak ve kültürlerarası diyaloğu artırarak, ülkemize ve kurumumuza bakış açılarının daha pozitif bir yönde olmasını sağlamaktır. Ayrıca, yerel halkın yabancı uyruklu öğrencilere karşı tutumlarını iyileştirmek ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Hedef Kitle: Proje, İstanbul Medipol Üniversitesinde öğrenim gören 12 yabancı ve 12 Türk olmak üzere toplam 24 öğrenciyi hedeflemektedir. Hedef kitleye dâhil edilen öğrenciler cinsiyet, din, dil, ırk ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin seçilmiştir.

Projenin Uygulama Süreci: Proje, toplamda 6 aylık bir süreçte uygulanmıştır:

Hazırlık Süreci: İlk ayda, proje ekibinin oluşturulması, başvuru formlarının hazırlanması ve etkinlik mekanlarının belirlenmesi gibi işlemler gerçekleştirilmiştir.
Uygulama Süreci: İkinci aydan beşinci aya kadar olan süreçte, doğa yürüyüşü, futbol maçı, kano, basketbol, sosyal yardım, voleybol, bisiklet ve huzurevi ziyareti gibi çeşitli spor ve sosyal faaliyetler düzenlenmiştir.
Ölçme ve Değerlendirme Süreci: Altıncı ayda, proje çıktıları değerlendirilerek ve proje raporlanmıştır.
Sonuçlar: Proje sonucunda, yabancı öğrencilerin Türkiye’ye ve İstanbul Medipol Üniversitesine adaptasyonlarının hızlandırılması ve kültürel entegrasyonlarının sağlanma süreci desteklenmiştir. Ayrıca, bu öğrencilerin spor ve sosyal etkinlikler aracılığıyla yerel topluma katkı sağlamış ve toplumsal dayanışmanın artırılmasını desteklemiştir.

Projenin Sürdürülebilirliği: Proje sonrasında da etkisini sürdürebilmesi için Uluslararası Ofis ve Ombudsmanlık Birimi iş birlikleriyle katılımcılarla iletişim koparılmayarak, gelecekteki öğrenci ve kulüplere örnek teşkil edecek şekilde Avrupa Birliği Yerel Dayanışma Programından da hibe alınarak geliştirilip büyütülmüştür.

Son Güncelleme Tarihi: 28/08/2024 - 13:00