Ana içeriğe atla

12. Ulusal Pediatrik Kardiyoloji Kongresi’ne Medipol imzası

14.05.2013

1-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen kongrede Dr. Tuzcu ve Dr. Akdeniz’in Çocuk Aritmi Merkezimiz adına gönderdikleri bildiri, birincilik ödülü aldı. Dr. Tuzcu ve Dr. Akdeniz’in ..

n-Tuzcu-Celal-Akdeniz-Denver.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü Çocuk Aritmi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Volkan Tuzcu ile Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Celal Akdeniz 12. Ulusal Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Kongresi’nde Medipol’ü temsil etti. 1-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen kongrede Dr. Tuzcu ve Dr. Akdeniz’in Çocuk Aritmi Merkezimiz adına gönderdikleri bildiri, birincilik ödülü aldı. Dr. Tuzcu ve Dr. Akdeniz’in toplantıda yaptıkları konuşmalar da büyük ilgi gördü. Kongrede yakın bir zamanda Medipol’ün kadrosuna katılan Doç. Dr. Abdullah Erdem’in sunumu da büyük ilgi gördü.

 

DENVER’DAKİ KONGREYE KATILIM

Dr. Tuzcu ve Dr. Akdeniz, ABD’nin Denver kentinde de dünyanın en büyük ve prestijli elektrofizyoloji kongresi olan “Heart Rhythm Society Meeting”e de katıldı. 7-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede dünya genelinden 8 bine yakın elektrofizyoloji uzmanı katıldı. Çocuk Aritmi Merkezimiz, Türkiye’deki erişkin ve çocuk aritmi merkezleri arasından kongrede bildiri sunan birkaç merkezden birisi oldu. Merkezimiz, çocuk aritmi açısından da ülkemizi temsil eden tek merkez oldu. Ayrıca Çocuk Aritmi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Volkan Tuzcu, doğuştan kalp hastalıklarında ani ölüm konusunda oturum başkanlığı da yaptı. Tuzcu ve ekibi, geçen yıl Mayıs ayında başlattıkları “az floro veya 0 floro” ile vaka yapan merkezlerin verilerini kongre kapsamında değerlendirdi. Çocuk Aritmi Merkezimiz, içinde Harvard’ın da olduğu yaklaşık 15 merkezin içinde ülkemizi temsil eden tek merkez oldu. Dr. Tuzcu, bu yöntemi 2004 yılında dünyada ilk başlatan hekim olarak bu konuda tanınırken kongrede Medipol Üniversitesi’nin bu 15 civarındaki merkezler arasında veri tabanına en fazla hasta kaydeden merkez olduğu ortaya çıktı. Bu konuda Tuzcu ve ekibine çok olumlu geri dönüşler oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:28