Ana içeriğe atla

17 bölümümüz akredite oldu

21.12.2018

İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri ile Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı 17 bölümün akredite edilmesi dolayısıyla bir program düzenlendi. Programda konuşan Yükseköğretim Kal..

16bff4f8-3a93-4e70-8862-f6d86adca15a-akredite_toplu_foto.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri ile Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı programların akredite edilmesi sebebiyle program düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen programa Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Ceran başta olmak üzere dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İTBF Dekanı Prof. Dr. Ali Resul Usul toplamda 17 programın akredite olduğunu açıkladı. Başarının tesadüf olamayacağını kaydeden Usul, daha kaliteli bir eğitim için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

AYDIN: AKREDİTASYON SÜRECİMİZ İVMELENEREK DEVAM EDİYOR
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise İstanbul Medipol Üniversitesinin akreditasyon anlamında büyük bir ivme kazandığını söyledi. İnsan yaşamı ile kıyaslandığında üniversitemizin daha yolun başında olduğunu kaydeden Aydın şöyle dedi: “Hemen hemen her konuşmamda üniversitemizin üniversiteler tarihi açısından bakıldığında çok genç bir üniversite olduğunu belirtiyorum. İlk on yılımız büyüme ile geçti. Bundan sonraki süreçte gelişmek için gayret göstereceğiz. Akreditasyon süreçleri gelişimimiz için çok değerli. Bu sene akredite edilen ‘Hemşirelik Bölümüz’ bir ilk oldu. Genelde en önde gidenler en çok yıprananlar olur. Hemşireliğin ardından 3 fakültemizin 17 programı akredite edildi, süreç ivmelenerek devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ‘Fizyoterapi Bölümü’müz değerlendirmeden geçti. Önümüzdeki günlerde de Eczacılık ile Tıp Fakültelerimiz için süreç başlıyor. Geçtiğimiz dönem, akreditasyon ve kalite değerlendirilmesi süreçleri açısından çok önemli bir süreç oldu.”

ELMAS: DEĞİŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURMALIYIZ
Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise “Yükseköğretimde İç Kalite Güvencesi Program Değerlendirme” başlığı altında yaptığı konuşmasında, Kalite Kurulu olarak kurdukları sistemden, üniversitelerin değerlendirilmesi aşamasından ve değerlendirmelerin kurumsal akreditasyona dönüştürmesi çalışmalarından bahsetti. Hızla değişen dünyaya ayak uyduracak, mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Elmas şöyle devam etti: “Dijital yetkinlik, kompleks problem çözme, iletişim yetkinliği ve analitik düşünme becerilerimizi geliştirmeden kurumlarımızın performansını artıramayız. Performansı artırırken ahlaki değerleri de göz ardı etmemeliyiz. Üniversitelerde kalite siteminin kurulması önemli bir husus. Bir üniversitenin stratejisi ve hedefi olur. Bunu uygular ve gözden geçirir, iyiyse daha iyisini yapar, eğer kötüyse de ona göre önlem alır. İşte kalite bu kadar sade ve basit bir şeydir. Üniversiteler olarak dünyaya ayak uyduracak mezunlar vermek ve geleceğin liderlerini yetiştirmek istiyorsak, eğitim ve öğretimde değişime gitmemiz, multidisipliner planlar yapmamız gerekiyor.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 14:58