Ana içeriğe atla

20 yıllık sağlık deneyimi, dev sağlık eğitimi kompleksi

05.07.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi, 4. yılını 5 fakültede 43 lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora programı ile karşılıyor. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu için 1130 öğrenci kabul etmeyi planlayan..

72814-mega-hastane.jpg

1990’lardan 2013’e Sağlıkta Güçlü Tecrübe

Medipol Sağlık Grubu, 1990’ların başından bu yana güçlü sağlık kadrosu ve tıp teknolojisindeki en ileri donanımlarıyla tüm dallarda topluma hizmet veriyor. Sağlıktaki deneyimini 2010 yılında eğitimle bütünleştiren Medipol; modern eğitim anlayışının gereklerini güçlü altyapısı ve uzun yıllara dayanan deneyimi ile hayata geçiriyor.

Dev Sağlık Eğitimi Kompleksi

Medipol Üniversitesi Hastanesi, bünyesinde yer alan Genel, Kalp-Damar Cerrahisi, Onkoloji ve Ağız Diş Çene Hastalıkları ihtisas hastaneleri ile öğrencilerine çok güçlü bir uygulama ortamı sunuyor. Bağcılar’da TEM Otoyolu kenarında hizmet veren hastane, 470 yatak kapasitesi, 133 yoğun bakım yatağı, 25 ameliyathanesi ve 260 poliklinik odası ile 90 bin metrekarelik bir alana sahip. Hastane, her türlü sağlık ihtiyacına tek bir çatı altında cevap veren altyapısı ve ileri teknolojisi ile sağlık alanında olduğu kadar eğitim alanında da göz kamaştırıyor.

İlk yıldan pratiğe dayalı sağlık eğitimi

Medipol Üniversitesi öğrencileri eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren uygulamalı eğitim olanağından yararlanıyor. Öğrenciler stajyer ve intörn olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu hastanelerinin geniş imkânlarından yararlanıyor. Bu uygulama faaliyetleri, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Medipol, bilinen intörn doktorluk uygulamasının yanına “intörn hemşirelik” uygulamasını ekliyor ve hemşirelik öğrencilerinin son sınıflarında bir hemşire yardımcısı gibi doğrudan hastanede eğitimlerini tamamlamalarını öngören bir modeli hayata geçiriyor. Önümüzdeki yıllarda Fizyoterapi gibi diğer sağlık mesleklerinde de intörnlük uygulamasının başlatılması planlanıyor.

Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi

2011 yılında Haliç Yerleşkesi’nde açılan Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Endodonti, Konservatif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti, Periyodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi Bölümleri ile sadece bölgenin en büyük diş hastanelerinden biri değil, aynı zamanda Diş Hekimliği öğrencilerine pratik yapma imkânı veren önemli bir eğitim fırsatı olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de bir ilk: Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi

Kavacık Yerleşkesinde 10 bin m² laboratuvar alanı üzerinde inşa edilen Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi, yakın bir gelecekte faaliyete başlayacak. Merkez kapsamında sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem başta olmak üzere hasarlanmış ve işlevini yitirmiş doku ve organların yenilenmesi ve normal fonksiyonunu kazanmasına yönelik, alanında öncü yüksek nitelikli araştırmalar gerçekleştirilecek. Merkez, bazıları Avrupa’daki en ileri sistemler olma özelliğine sahip yüksek teknoloji ile oluşturulmuş çok sayıda alt birimden oluşuyor.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi de bu yıl hayata geçiriliyor. Merkezde geleneksel tedavi yöntemlerinin araştırılması ve uygulanması planlanıyor.

ÖSYM Kontenjanları

Medipol Üniversitesi, 2013-2014 eğitim yılında 1130 öğrenci kabul edecek. Hukuk Fakültesi 200, Tıp Fakültesi 96, Diş Hekimliği Tıp Fakültesi 84, Eczacılık Tıp Fakültesi 60 ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 330 öğrenci kontenjanına sahip. Bunlardan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 86, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 84, Hemşirelik Bölümü 100, Sağlık Yönetimi Bölümü 60 öğrenci kontenjanına sahip. Ön lisans eğitiminde ise 360 öğrenci kabul edilecek. Ağız ve Diş Sağlığı 20, Anestezi 26, Diş Protez Teknolojisi 20, Diyaliz 10, Elektronörofizyoloji 10, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 26, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 26, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 24, Ameliyathane Hizmetleri 20, Eczane Hizmetleri 16, İlk ve Acil Yardım Teknisyenliği 20, İş Sağlığı ve Güvenliği 20, Odyometri 16, Optisyenlik 16, Radyoterapi 10 ve Yaşlı Bakımı 20 öğrenci kontenjanına sahip. Adalet Meslek Yüksekokulu’nda da Adalet Bölümü 60 öğrenci kabul edecek.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 08:41