2015’in en iyi makalesi Dr. Gür’ün oldu

22.10.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Gür’ün makalesi, Progress in Development Studies isimli İngilizce yayın yapan dergi tarafından “2015..

5-b3b3-cc18b8252125-Nurullah_Gur.JPG

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Gür’ün “Trust and the Wealth of Nations” isimli makalesi Progress in Developmet Studies isimli İngilizce yayın yapan dergi tarafından “2015 yılının en iyi makalesi” ödülüne layık görüldü. Derginin Profesör Robert Potter onuruna verdiği ödülün bu yılki sahibi olan Gür, makalesinde insanların kişisel olarak tanımadıkları insanlara karşı hissettikleri güven duygusunun ekonomik gelişmeye olan etkisini inceledi. Makalesinde güven eksikliğinin işlem maliyetlerini arttırarak yatırımları azalttığını ifade eden Gür, bu gelişmelerin finans piyasalarının gelişimini kısıtlayarak en küçük sorunlarda bile mahkemeye başvurma eğilimini yükselttiğini söyledi. Mahkemeye başvurma eğiliminin yüksek olmasının hukuk sistemini yavaşlattığını ifade eden Gür, bunun sonucunda da sosyal politikalara olan desteğin azaldığını ve ekonomik gelişmelerin engellendiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 14:50