2019 YKS 1.’si İşler: Soru çözmeyi bırakmayın

21.06.2021

YKS 2019’da Türkiye birincisi olan Mehmet Berke İşler, 2021 YKS öncesi adaylara tavsiyelerde bulundu. İşler, “Son bir haftada olsa soru bankalarından soru çözmeyi ihmal etmeyin.” dedi.

mehmet-772ba713-1266-422a-9833-be221c288380.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Sınav; Temel Yeterlilik Test (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak. TYT sınavı 26 Haziran’da, AYT ve YDT sınavı da 27 Haziran’da yapılacak. YKS’ye günler kala İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencisi 2019 YKS birincisi Mehmet Berke İşler, sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Son bir haftada netleri artırmanın mümkün olduğunu kaydeden İşler şöyle dedi: “Son bir haftada olsa soru bankalarından soru çözmeyi ihmal etmeyin. En çok yanlışınız olduğu konuyu tekrar edin, bir daha test çözün. Bunu birkaç kere tekrarlayarak netlerinizi artırın. Ben özellikle kendimi yetersiz hissettiğim konulara çalışmıştım. Bu özgüvenimi artırtırdı. İyi bir zaman planlaması ve ders programıyla son bir haftada netlerinizi artırabilirsiniz. Sınavda ise sadece sorulara odaklanmaya çalışın ve zihninizin başka düşüncelere kapılmasına fırsat vermeyin. Sınavda dikkatiniz dağılırsa, 5-10 saniye dinlenin ve zamanı sık sık kontrol edin. Sınavda zaman çok kıymetli bu sebeple çözemediğiniz soruları takıntı haline getirmeyin, hemen başka soruya geçip motivasyonunuzu koruyun.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 14:08