Ana içeriğe atla

A’dan Z’ye 2020’de Medipol’de öne çıkanlar

30.12.2020

2020 yılında 10. yaşını tamamlayan İstanbul Medipol Üniversitesi, COVID-19 salgını gölgesinde geçen bu yılı başarılar, ödüller, buluşlar ve vedalarla dopdolu geçirdi.

1

Bilime evrensel düzeyde katkı sağlama vizyonu ile hareket eden İstanbul Medipol Üniversitesi, Küresel COVİD-19 Salgını gölgesinde geçen 2020’yi geride bırakmaya hazırlanıyor. Yaşam pratiklerinin kesintiye uğradığı 2020’de önce sağlık diyen Medipol, uzaktan eğitim imkanlarını devreye sokarak öğrencilerin başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmesine olanak sağladı. Kurulduğu günden bu yana bilgi, ahlak, erdem ve toplumsal sorumluluk misyonuyla gençleri yarınlara hazırlayan İstanbul Medipol Üniversitesi için 2020, 10. senesini doldurduğu yıl olarak da kayıtlara geçti. Var olan bilgiyi aktarmanın ötesinde yeni bilginin üretilmesine ev sahipliği yapan üniversitemiz 2016, 2017, 2018 ve 2019’da olduğu gibi 2020’de de YKS birincilerinin ve derece yapanların adresi oldu. Medipol aynı zamanda yüzde 98,5’lik doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Buruk vedaların da yaşandığı bu yılda pandemi nedeniyle mezuniyet töreni çevrim içi gerçekleşti, yaklaşık 10 bin öğrenci mezun oldu. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanarak üniversitemize veda etti. 

MEDİPOL COVID-19’A KARŞI MÜCADELEDE YER ALDI

Geçtiğimiz yıl akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlayan üniversitemiz bu yıl ise dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının açıkladığı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralarında yer aldı. Aynı yıl içerisinde uluslararası iş birliklerine de imza atan üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz sürdürdükleri başarılı çalışmaları ödüllerle taçlandırdı. Küresel salgına karşı mücadelede de yer alan Medipol’de Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi, COVID-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir isimli ilacın yerli sentezini üretmeyi başardı. İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi (MEDİGEN) ise COVID-19 PCR Tanı Laboratuvarı’nda çok sayıda test yaptı. Teknoloji Transfer Ofisimiz de ürettiği maskelerle sağlık çalışanlarına destek oldu. 200’ün üstünde diploma programında eğitim veren üniversitemizde ayrıca çok sayıda çevrim içi sempozyum, çalıştay, konferans, panel ve söyleşi başarıyla gerçekleştirildi. 2020’de öne çıkanları bir kez daha hatırlayalım.

OCAK

Medipol en başarılı gazetecileri ödüllendirdi

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kapsamında 29 branşta gazete ve televizyon dünyasının en başarılı isimlerine ödül verildi.

ŞUBAT

MEDİGEN binin üzerinde WES raporladı

Genetik alanında öncü bir laboratuvar olan İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi (MEDİGEN), binin üzerinde Tüm Ekzom Dizileme Analizi (WES) raporlayarak büyük bir başarıya imza attı.

MART

MEDES Projesi hayata geçti

Fabrika, okul ve hastane gibi farklı alanlarda çalışan kişilerin fiziksel olarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan Medipol Endüstride Sağlık Projesi (MEDES) hayata geçti.

NİSAN

Medipol TTO Girişimcilik Merkezi maske üretimine başladı

İstanbul Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla sağlık çalışanlarına ve kişisel ihtiyaçlara destek için yüz koruyucu siperlik maske üretimine başladı.

MAYIS

Eczacılık Günü çevrim içi konferansla kutlandı

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılar Günü kapsamında çevrim içi konferans düzenledi.

HAZİRAN

Medipol, COVID-19’a karşı ilk yerli sentez ilacı üretti

Koronavirüs (COVID-19) tedavisinde kullanılan Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi; Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Medipol Üniversitesi ve Atabay İlaç iş birliğiyle üretildi.

TEMMUZ

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2020 yılına kadar akredite edildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından akredite edildi. SABAK tarafından yapılan değerlendirme sonucu Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 2022 yılına kadar akreditasyon almaya hak kazandı.

AĞUSTOS

Sayısal ve sözelde YKS Türkiye birincileri Medipol’ü tercih etti

2020 YKS’de sayısal puan türünde Türkiye birincisi olan Özge Dilay Örüm ve sözel puanı türünde Türkiye birincisi olan Muhammed Rodi Düger İstanbul Medipol Üniversitesini tercih etti. Uluslararası Tıp Fakültesi 10 kişilik kontenjanının tamamını 2016, 2017, 2018 ve 2019’da olduğu gibi sınav maratonunu en başarılı şekilde tamamlayan öğrenciler arasından kabul etti.

EYLÜL

Medipol SABİTA araştırmacılara kapılarını açtı

Rejeneratif tıp alanında dünyanın saygın araştırma merkezleri arasında yer alan İstanbul Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) laboratuvar altyapısını ve araştırmacı kadrosunu genişleterek Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsüne (SABİTA) dönüştü. Pandemide hız kesmeyen Medipol Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, uluslararası düzeyde araştırma yapmak isteyen bilim insanlarına kapılarını açtı.

EKİM

Medipol’ün buluşları ödül kazandı

İstanbul Medipol Üniversitesi, ‘Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda 3 ödül, ISIF20’de ise 6 madalya kazandı.

KASIM

Medipol, yenilikçi ve girişimci üniversiteler arasındaki yerini korudu

İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2020’ sonuçlarına göre en başarılı 34’üncü üniversite olarak gösterildi.

ARALIK

Öğretim üyelerimiz en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı

Plos Biology Dergisi dünyanın en başarılı bilim insanlarını açıkladı. Türkiye’den 857 bilim insanının yer aldığı listede İstanbul Medipol Üniversitesinden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Johan Joseph Delarosette ve Eczacılık Fakültesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Julide Akbuğa ile yarı zamanlı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Rollas da en başarılı bilim insanları arasında gösterildi.

‘Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi- Eatoloji Sempozyumu’ düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile World Eatology Forum iş birliğinde çevrim içi ‘Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi- Eatoloji Sempozyumu’ düzenlendi.

MEDİPOL DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA

İstanbul Medipol Üniversitesi, 2020 yılında eğitim ve araştırma kalitesini, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan listelerdeki başarısıyla da ortaya koydu. 2019’da akreditasyon süreçlerini tamamlayarak kalitesini perçinleyen Medipol, 2020’de TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE), Times Higher Education (THE), University Ranking by Academic Performance (URAP), Scimago, Round University Ranking (RUR), Webometrics ve U-Multirank gibi birçok üniversite başarı sıralamasında yer aldı.

2020’DE ÇOK SAYIDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İstanbul Medipol Üniversitesi 2020 yılında çok sayıda ulusal ve uluslararası iş birliğine imza attı. Eğitim kalitesini her geçen gün artıran Medipol, 2020 yılında Özbekistan Sağlık Bakanlığı, Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı başta olmak üzere Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Taşkent Üniversitesi Urgenç Tıp Akademisi, Katar merkezli Al Tecdit Uluslararası Eğitim Hizmetleri A.Ş., Gürcistan Ulusal Üniversitesi, TZU Üniversitesi, KHYBER Sağlık Üniversitesi ve KOSGEB’in de aralarında olduğu çok sayıda kurumla protokol imzalayarak gücüne güç kattı.

2020’DE ÖDÜLLER GURURLANDIRDI

İstanbul Medipol Üniversitesi 2020’de akademik personelinin ve öğrencilerinin farklı alanlarda aldığı ödüllerle büyük gurur yaşadı. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu geçen sene olduğu gibi bu sene de sağlık alanında “Türkiye’nin Altın Markası” seçildi.  DEİK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ticari Diplomasi Ödülleri Töreni’nde Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı ise ‘Üye İlişkileri ve Kazanımı’ kategorisinde ödüle layık görüldü. İstanbul Medipol Üniversitesi ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenen ‘Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda 3 ödül, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2020 ödüllerinde ise 6 madalya kazandı. Medipol’ün akademisyenleri ve öğrencileri buluşlarıyla ‘Afrika İnovasyon Haftası’nı 12 madalya ile kapattı. İletişim Fakültesi öğrencileri Murat Ahmet Dönmez ve Muzaffer Kılcı ise ‘Medrese’ adlı projeleriyle TRT tarafından düzenlenen yarışmada üçüncülük ödülü kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:28