Ağargün, kritik ve analitik düşünmeyi anlattı

24.12.2014

Medipol Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Kulübü (MedipolKAD), Prof. Dr. Mehmet Yücel Ağargün'ün katılımı ile bir konferans düzenledi.

b4c8a22d-9c57-44c5-86f4-d528ff4ee94c-mehmet_yucel_agargun_konferans.jpg

Medipol Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin yanı sıra dışarıdan gelen dinleyicilerin de katıldığı konferans, Medipol Kritik ve Analitik Düşünme Kulübü’nün tanıtımı ile başladı. Kulüp başkanının kısa konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Yücel Ağargün, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yoğun ilgi gören konferansta Ağargün; düşünme, sıradan düşünme ile analitik düşünme arasındaki farklar, doğru düşünmenin nasıl olacağı, analitik ve kritik düşünen bir insanın hangi özelliklere sahip olacağı, analitik ve kritik düşünmek için hangi niteliklerin geliştirilmesi gerektiğini örnekleriyle birlikte anlattı. Konferans sonrasında katılımcılardan çok sayıda olumlu geri dönüş alındı. MedipolKAD kulübünden yapılan açıklamada, konferanstan önceki iki gün boyunca devam eden tanıtım çalışmaları sırasında üniversite içinden 300’den fazla yeni üye kaydı alındığı ve bahar dönemi için planlanan yeni organizasyonlarla, Kritik ve Analitik Düşünme sistemini yaygınlaştırma ve hayat tarzı haline getirme çalışmalarına devam edileceği belirtildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:23