Algun: Ayakkabı bir ortezdir

08.05.2015

Geleneksel Perşembe Toplantılarında, bazı hastalık durumlarında kullanılan ortez uygulamalarından bahseden Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez-Protez Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Ca..

Candan_Algun_2.jpg

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez-Protez Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Candan Algun, ortez uygulamalarının bazı hastalık durumlarında kol, bacak veya gövdeyi düzeltmek, desteklemek ve fonksiyon kazandırmak amacıyla uygulandığını söyledi. 7 Mayıs 2015 tarihinde Kavacık Kampüsünde gerçekleşen Geleneksel Perşembe Toplantılarında akademik ve idari personel katıldı. Konuşmasında ayakkabıların ortez olarak da kullanılabileceğini ifade Algun, ayakkabıların yapılan takviye ve desteklerle normal yürüme fonksiyonuna katkı sağlayabileceğini belirtti. Ortez alanındaki son uygulamaları da gündeme getiren Algun, yapılan her ortezin rehabilitasyon eğitim programının gerekli olduğunu belirtti. Algun, gün geçtikçe farklı tasarımlarla ortez teknolojisinde ilerlemelerin olduğunu, ortez-protez laboratuvarlarındaki çağdaş uygulamaların üniversitemizde de açılacağını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:24