Ana içeriğe atla

Alkin ve Karahan, seçim sonrası Türkiye ekonomisini değerlendirdi

30.07.2015

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kerem Alkin ve Doç. Dr. Hatice Karahan, 2015 genel seçimleri sonrası Türkiye’de oluşan ekonomik durumu değerlendirdi.

ce9de684f069-KeremAlkin_HaticeKarahan.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kerem Alkin ve Doç. Dr. Hatice Karahan, 2015 genel seçimleri sonrası Türkiye’de oluşan ekonomik gelişmeleri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) aldığı son faiz kararının Türkiye’ye olan etkilerini Anadolu Ajansı’na (AA) değerlendirdi. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin açıklamasında, Türkiye ekonomisinde döviz kurlarının, faizlerin ve hisse senedi piyasasının yüzde 60 oranında FED ve uluslararası, yüzde 40 oranında ise iç siyasi ve ekonomik başlıkların etkisinde olduğunu söyledi. Alkin, Türkiye’de koalisyon hükümetinin kurulması ihtimalinin güçlenmesi ve terör eylemlerinin hız kaybetmesi halinde piyasalarda hızlı bir normalleşme sürecinin gerçekleşeceğini belirtti.

“HEM FIRSAT HEM DE TEHDİDİ BARINDIRAN BİR TABLO VAR”

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan ise Türkiye ekonomisinin son dönemde, küresel ve ulusal gelişmelerin yoğun yaşandığı karmaşık bir süreçten geçtiğini, bu anlamda ekonominin güçlü ve zayıf yönlerinin yanında bolca fırsat ve tehdidi de barındıran bir tabloyla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Türkiye’nin istikrarını tesis edip uzun süre korumuş ve ciddi büyüme potansiyeli olan bir ekonomiye sahip olunduğunu belirten Karahan, “Mali disiplini güçlü, borç oranı nispeten düşük, bankacılığı kuvvetli bir yapıdan bahsediyoruz. Dinamik nüfusuyla da gelecek vaat eden bir ekonomi… Bununla birlikte, gelinen noktada, ekonominin yıllardır güç aldığı siyasi istikrara dair bir geçiş dönemindeyiz. Dolayısıyla bu dayanağın, güç hanesinden zayıflık hanesine geçmemesi kritik önem arz ediyor. Bu bağlamda, hükümetin şekillenmesindeki süreç, ekonominin geleceğine dair en temel faktör” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:25