Baykal ve Emekli’nin projeleri TUBİTAK tarafından kabul edildi

21.04.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nesrin Emekli ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tarık Baykal’ın yer aldığı proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

c488-KavacikGorseli1 (1).jpg

Emekli ve Baykal’ın TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile ortak yazılan “Biyobelirteç Temelli Akciğer Kanseri Erken Tanı ve Tarama Sistemi Geliştirilmesi” başlıklı 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. TÜBİTAK-MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile son iki yıldır hazırlıkları süren proje kapsamında akciğer kanseri mekanizmalarının aydınlatılması ve tarama amaçlı biyobelirteç geliştirilmesi için genom, transkriptom, proteom ve metabolom düzeylerinde analiz çalışmaları gerçekleştirilecek. Hastadan alınacak kanserli ve normal dokuda gerçekleştirilecek omik temelli analizlerden elde edilen sonuçlarla serum ve idrarda yapılacak analizler karşılaştırılacak, ardından non-invasiv biyobelirteçler aranacak.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:44