Berk, simyanın gizemli yolcuğunu anlattı

30.03.2015

Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barkın Berk, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında simya tarihini ve amacını anlatan bir konuşma yaptı.

bb5-barkinberkhaberfotoarsiv.jpg

Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıda Berk, “Simya, Kimya, Ecza” başlıklı konuşma yaptı. Poulo Coelho’nun 1988 yılında yayınladığı Simyacı kitabından bahseden Berk, simya konusuyla ilgili ayrıntıların ilk defa bu kitapta ortaya çıktığını söyledi. Kelime kökeni olarak Arapça “Al Kheemew”den geldiğini ve anlam olarak khem(Mısır) diyarının sanatı anlamına gelen simya tarihinin en az 2500 yıllık olduğunu ifade eden Berk, simyanın doğanın ilkel yollardan araştırılmasına ve erken dönem ruhani bir disipline işaret eden bir terim olduğunu belirtti. Toplantıya öğretim üyeleri ve idari personel katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 13:10