Bozaykut, araştırma için Harvard’a gidecek

21.04.2016

TÜBİTAK bursuyla Harvard Üniversitesi’ne gidecek olan Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Perinur Bozaykut, tüysüz köstebek faresi türü üzerinde araştırmalar..

3a7-73bb834e58d1-Perinur_Bozaykut (1).JPG

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Perinur Bozaykut, 2219 TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında Harvard Üniversitesi’ne gidecek. Tıp Fakültesi Genetik Bölümü’ne bağlı Gladyshev Laboratuvarında araştırmalar yapacak olan Bozaykut, yaşlanmayan kemirgen türü olarak bilinen tüysüz köstebek faresi (naked mole-rat) üzerinde çalışmalar yapacak. Bozaykut’un projesinde, türüne göre 8 kat daha fazla yaşayan ve ömrünün sadece yüzde 10’luk döneminde yaşlanma belirtileri gösteren tüysüz köstebek fareleri üzerinden yaşlanmayla ilişkili hastalıkların aydınlatılması hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:15