Ana içeriğe atla

Bu sene de TEKNOFEST’te yerimizi aldık

25.04.2023

İstanbul Medipol Üniversitesi, 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında yapılan TEKNOFEST’te yer aldı.

1

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturan TEKNOFEST 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. İstanbul Atatürk Havalimanında yapılan TEKNOFEST’te İstanbul Medipol Üniversitesi de yer aldı. Medipol standına gelen çok sayıda ziyaretçi zengin içerikleri görebilme fırsatı elde etti.

YÖK BAŞKANI PROF. ÖZVAR MEDİPOL STANDINI ZİYARET ETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından TEKNOFEST’te kurulan standı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Özvar, stantta TEKNOFEST’e katılan öğrencilerle sohbet ederek bilgi aldı. Ziyareti sırasında kısa bir açıklama yapan Özvar, “Öğrencilerimizin yarışmalara katılıyor olmaları bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Bu bakımdan öğrencilerimizin başarıları ve ortaya koymuş oldukları çabaları takdirle karşılıyoruz ve her birini ayrı ayrı tebrik ediyoruz.” dedi.

4 TAKIMIMIZ FİNALDE MÜCADELE ETTİ

Cumhuriyetimizin 100. yılında milli teknoloji hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gençlerimizi #sengeleceksindiye sloganıyla teknoloji yarışmalarında da bir araya getiren TEKNOFEST’te bu yıl 41 ana yarışma- 102 farklı kategoride düzenlendi. İstanbul Medipol Üniversitesi de 2023 yılında TEKNOFEST yarışmalarına toplam 40 başvuru gerçekleştirdi. Toplamda 4 takımımız finale kalma başarısı gösterdi. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verildi. Geçtiğimiz yıl yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulunmuştu. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 6. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 03/05/2023 - 13:54