Çelik: Niteliksiz içerikler çocuklara zarar verebilir

04.01.2021

Dr. Öğretim Üyesi Mefharet Veziroğlu Çelik, çocukların nitelikli olmayan içeriklere maruz kalmalarının fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan problem oluşturabileceğini söyledi.

celik_hoca-14b5496e-e296-45f0-b38e-886575c93a0b.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Mefharet Veziroğlu Çelik, okul öncesi eğitim deneyimlerinin bireyin ilerleyen yıllardaki başarısını belirlediğini söyledi. Salgın sürecinde okul öncesi eğitim alma çağında olan milyonlarca çocuğun eğitime erişim problemi yaşadığını kaydeden Çelik şöyle dedi: “Çocukların internet ve dijital platformlara erişimlerinin oldukça arttığı günümüzde pandemi sonrasında da yetişkinin çocukla ‘birlikte öğrenen’ rolü üstlenmesi ve ekran kullanım sürecini paylaşması büyük önem taşımakta. Bu süreçte bazı çocukların internet erişimi veya ekran kullanma açısından kısıtlı imkanlara sahip olması, zaten var olan dezavantajların olumsuz etkilerinin daha da artmasına sebep olabilir. Ülkemizin geleceği açısından özellikle dezavantajlı çocukların eğitime erişebildiklerinden ve bu eğitimin içeriğinin nitelikli bir şekilde tasarlanıp uygulandığından emin olmak lazım. Bu durumu göz önüne alarak, bu süreçte küçük çocukların eğitim ihtiyaçlarını yalnızca ekranlar aracılığıyla sağlanan uygulamaların karşılamasını beklememek gerekir.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 14:15