Ceran: Yaklaşık 35 bin öğrenciye uzaktan eğitim hizmeti verdik

03.03.2021

ömer_hoca-00a3618b-ccfb-476f-aea9-b2151add008e.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran, uzaktan eğitimde izlenen yol haritasını Sabah Gazetesine anlattı. İstanbul Medipol Üniversitesinde yaklaşık 35 bin öğrenciye uzaktan öğretim hizmeti verildiğini kaydeden Prof. Ceran, geliştirilen yenilikçi uygulamalarla dijital platformların pandemi sonrasında da eğitim bir parçası olmayı sürdüreceğini söyledi. Eğitim camiasının çevrim içi sınıf yönetiminde kendini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Ceran şöyle dedi: “Üniversite olarak uzaktan öğretim uygulamalarına hazırlıklıydık. Bu nedenle öğrencilerimizden genellikle olumlu geri dönüşler aldık. Pandemi başlangıç evresinde bazı teknik problemler yaşansa da bunlar hızlıca aşıldı. Üniversite olarak önceliğimiz, öğrencilerimize sorunsuz bir eğitim desteği vermek. Bu bağlamda öğrenci ve akademisyenlerimizin talep ve önerileri doğrultusunda hem öğrenme yönetim sistemimizde hem de dijital öğrenme uygulamalarımızda bazı geliştirmeler yaptık. Uzaktan öğretim süresince üniversite olarak güncel uzaktan öğretim yöntem, teknik ve yaklaşımları uygulamaya dikkat ediyoruz. Özellikle 'Harmanlanmış (Hibrit) Öğrenme Yöntemi' başta olmak üzere, ters düz sınıf modeli ve tamamen uzaktan öğrenme sistemleri uygulanıyor.”

Haberin tamamı Sabah Gazetesinde yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 09:47