Demirayak: İyi bir öğretmen toplum için ışıktır

23.11.2018

24 Kasım Öğretmenler Günü, İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Prof. Dr. Şeref Demirayak iyi bir öğretmenin toplum için ışık olduğ..

dbd-

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen törene Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Demirayak, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kocaman ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Özyürek başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Demirayak, öğretmenlik mesleğinin toplum nezdinde her zaman değerli ve saygı duyulan bir meslek olduğunu söyledi. Bir öğretmenin hayatı boyunca öğretme görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Demirayak, iyi bir öğretmenin toplum için ışık olduğunu ifade etti. Prof. Özyürek ise Türkiye’de Öğretmenler Günü’nün 1981 yılından beri kutlandığını söyledi, öğretmenlerin de mesleğe başlamadan önce ‘meslek yemini’ etmesi gerektiğini kaydetti. Dekan Yardımcısı Dr. Kocaman da törenin düzenlemesine yardımcı olan öğrencilere teşekkür ederken ilerleyen dönemlerde daha kapsamlı törenler düzenleyeceklerini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:26