Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Büyükuslu: ‘Slow Food’ hareketi lokal üreticileri koruyor

06.09.2021

Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, ‘Slow Food’ hareketinin bugünün yükselen trendlerinden biri haline geldiğini söyledi.

nihalhoca-bf9c0a75-b5a3-45bd-9768-9cdd6599eb0f.jpg

Son yıllarda yeme alışkanlıklarının değişmesiyle insan hayatına giren fast foodun önüne geçmek için 1980’lerde İtalya’da Carlo Petrini ve bir grup aktivist tarafından başlatılan Slow Food (Yavaş Yeme) hareketi, hızlı yeme alışkanlığını ortadan kaldırmayı, yerel üreticileri korumayı, yemek kültürlerinin ve geleneklerinin kaybolmasını önlemeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, hareketin çıkış noktasının kapitalizmin yaygınlaşmasına aracılık eden fast food zincirlerinin önüne geçmek ve lokal üreticileri korumak olduğunu söyledi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:17