Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Özmen Öztürk Mesudiye zırhlısına dalış yaptı

15.04.2014

Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özmen Öztürk, 100 yıl önce Çanakkale Boğazı’nda batırılan ve 35 askerin şehit olduğu Mesudiye zırhlısına dalış yaptı. Öztürk ve bir grup dalgıç su altında bayr..

8e42-c60f179beff2-ozmen-ozturk-dalgic.jpg

I. Dünya Savaşı’nın henüz başlarında İngiliz denizaltısınca Çanakkale Boğazı’nda batırılan ve 35 askerin şehit olduğu Mesudiye zırhlısının enkazına 100’üncü yılında dalan bir grup dalgıç, ölen askerleri sualtında Türk bayrağı açarak andı. Aynı zamanda Türk Balık Adamlar Spor Kulübünde Dalış Eğitmeni olan Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özmen Öztürk de dalış ekibi arasında yer aldı.

İNGİLİZ DENİZALTISI TORPİLLE BATIRDI
Mesudiye zırhlısı, Çanakkale Savaşları henüz başlamadan 13 Aralık 1914’te İngiliz B 11 denizaltısı tarafından torpillenerek batırılmış ve 10 subay ile 25 er ve erbaş hayatını kaybetmişti. Mesudiye’yi ve şehitleri anmak için bir araya gelen dalgıçlar dün bir anı dalışı gerçekleştirdi. İÇDAŞ sponsorluğunda Dardanelles adlı tekneye binen 11 dalgıç ve 3 su altı görüntü uzmanı zırhlının bulunduğu noktaya geldi. Dalgıçlar önce su yüzeyinde şehitler adına 18 metrekarelik Türk bayrağı açtı. Ardından milli su altı sporcusu ve dünya rekortmeni Derya Can hazırlanan pirinç plaketi geminin kalan omurgası üzerine bıraktı. Daha sonra da dalgıçlar, su altında hep birlikte poz verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 10:50