Doç. Dr. Yükselen, “Bilgi Toplumunda Aile”yi anlattı

12.02.2015

Medipol Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Yükselen, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Bilgi Toplumunda Aile” başlıklı bir konuşma yaptı.

5ea89591-488a-4465-9476-2a29cb5daed7-arzuyukselenkonferans.jpg

Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. “Bilgi Toplumunda Aile” başlıklı konuşma yapan Yükselen, bilgisayar, internet ve sosyal paylaşım platformları gibi mecraların çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinden bahsetti. Konuşmasına bu tür mecraların olumlu yönlerinden bahsederek başlayan Yükselen, çocukların bu tür mecralar aracılığıyla yaratıcı yönlerini harekete geçirdiklerini söyledi. Bu tür mecraların yanlış kullanılmasının çocuklar üzerinde birçok olumsuz faktöre neden olacağına belirten Yükselen, çocukların birçok işi çabuk ve yorulmadan yaparak diğer etkinlikleri reddettiğini ve okumak için daha az zaman harcadığını söyledi. Ekranlardan yayılan katot ışınlarının uzun süre ekran başında kalan çocukların vücut ve gözlerine zarar verdiğini ifade eden Yükselen, ailelerin bu tür olumsuzluklar karşısında ne yapmaları gerektiğini konusunda bilgi verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:50