Doğumsal kalp hastalıkları tedavi edilebiliyor

07.12.2012

Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde son teknolojinin kullanıldıığı cerrahi yöntemleri, anestezi teknikleri ve yoğun bakım hizmetleri sayesinde bebeğin kalbindeki anormallikler ameliyatla düzeltileb..

-dogumsal_kalp_hastaligi_tedavisi.jpg

Kalpte delik, kapaklarda darlık, kapak ve odacıkların tam gelişmemesi gibi doğumsal kalp hastalıklarının çok büyük bir kısmının nedeni tam olarak bilinmiyor. İstatistiklere göre her 1000 bebekten 8’i kalp hastalıklarıyla dünyaya geliyor. Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde gelişen cerrahi yöntemler, anestezi teknikleri ve yoğun bakım hizmetleri sayesinde bebeğin  kalbindeki anormallikler çok ağır da olsa ameliyatla düzeltilebiliyor.

Anne karnında teşhis imkanı

Ayrıca anne karnındaki bebeğin kalbinde oluşan doğumsal kalp hastalıkları fetal ekokardiyografi ile tanılanabiliyor; ancak bu incelemenin zor ve komplike olması, işlemi yapacak uzmanın deneyimli olmasını gerektiriyor. Bu nedenle, fetal ekokardiyografinin uzmanlaşmış merkezlerde yapılması büyük önem taşıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 12:26