Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi

25.04.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük heyecanı yaşadı.

HABER1

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul ve Uluslararası Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zübeyir Bayraktaroğlu başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Prof. Dr. Naci Karacaoğlan gerçekleştirdi. Karacaoğlan, ülkemizin yaşadığı pandemi ve deprem afetinde sağlık çalışanlarının nasıl bir özveriyle çalıştığını hatırlatarak hayatına kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına rahmet diledi. Beyaz önlüğün birçok farklı meslek grubu tarafından giyilse de tıp fakültesi için farklı anlamı olduğunu söyleyen Karacaoğlan şöyle dedi: “Beyaz önlük, temizlik, saflık, dürüstlük, adalet ve eşitliğin sembolüdür ama asıl önemli olan manevi değeridir. Fakültemiz Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2025 yılına kadar akredite edildi. Şu ana kadar 1080 mezun verdik ve öğretime devam eden 1442 öğrencimiz var. Bütün öğrencilerimize hayatları boyu önemsemeleri gereken tavsiyem, mesleğin ahlaki etiğinden sapmadan eşitlik ilkesiyle görevlerini yerine getirmeleridir.”

Son Güncelleme Tarihi: 25/04/2024 - 15:44