Ana içeriğe atla

Dr. Dilaveroğlu: TikTok, Amerikan seçimlerine etki edebilir

18.08.2020

Dr. Öğretim Üyesi Arzu Dilaveroğlu, son günlerde ABD ile Çin arasında yaşanan krizin merkezinde yer alan Tik-Tok uygulamasının ABD seçimlerini Trump aleyhine etkileyebileceğini söyledi.

dilaveroglu-45cc1348-fec9-4bb7-9

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında gerginlik konusu olan sosyal medya uygulaması TikTok, aynı zamanda en fazla indirilen uygulamalar arasında yer alıyor. ABD’de günlük 80 milyon aktif kullanıcıya sahip TikTok’un, kişisel bilgileri Pekin yönetimine ilettiği öne sürülüyor. Çinli ByteDance şirketine ait uygulamanın yöneticileri Çin hükümetine hiçbir zaman veri sağlamadıklarını söylese de tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Arzu Dilaveroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok’u kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi tehdit olarak gördüğünü söyledi.

“TikTok ABD SEÇİMLERİNE ETKİ EDEBİLİR”
Çin’in bilgi iletişim teknolojilerini üretme ve pazarlama noktasında dünya pazarında önemli bir konuma eriştiğini vurgulayan Dilaveroğlu şöyle dedi: “Sosyal medya mecralarının çok büyük bir veri deposu olması ve ürün pazarlama noktasındaki gücünü dikkate aldığımızda Çin menşeli uygulamaların varlığı ABD’yi rahatsız ediyor. Çin, TikTok uygulaması ile birlikte kendi ürünlerini tanıtabiliyor, en önemlisi Z kuşağına ait verileri toplayabiliyor. Uygulamanın veri paylaştığına dair iddialar kanıtlanmasa da milyonlarca Amerikalının verisini elinde tuttuğu bir gerçek. Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi uygulamanın kişisel verileri Trump aleyhine diğer adaylarla paylaşması yahut uygulama üzerinden diğer adayların lehine içerik üretilmesi Trump’ı zor durumda bırakabilir.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:40