Ana içeriğe atla

Dr. Duygu İlhan, ikinci kez FDI Yönetim Kurulu’nda

16.09.2024

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu İlhan, ikinci kez ‘Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

duyghoca

İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üye. Duygu İlhan, dünya çapında yaklaşık bir milyon diş hekimini temsil eden ‘FDI Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ikinci kez seçildi. Türkiye’den yönetim kurulundaki tek temsilci olan İlhan, FDI Genel Kurulu’nda oyların büyük çoğunluğunu alarak yönetim kurulundaki 13 kişiden biri oldu. İlhan, 2027 yılına kadar görev yapacak. 120 yıllık geçmişiyle diş hekimliği alanında önemli uluslararası bir federasyon olma niteliğini taşıyan FDI çatısında 134 ülkeden 191 üye birliği bulunuyor.

DR. İLHAN AVRUPA’DAN SORUMLU OLACAK
Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek olan İlhan, ikinci kez yönetim kuruluna seçilmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Ağız sağlığının hayati rolü hakkında farkındalık yaratmak için çalıştıklarını ifade eden İlhan, şöyle dedi: “FDI ve Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi (WDC24), 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC) ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (ICEC) gerçekleştirildi. Bu prestijli organizasyon, diş hekimliği alanındaki fikir, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak tanıyarak mesleğimizin küresel önemine dikkat çekti. Türkiye ev sahipliğinde başarılı bir kongreyi geride bıraktık. FDI, 120 yıldır olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ağız hastalıklarının önlenmesi, tedavisi ve iyileştirilmesi için dünya çapında ses getiren çalışmalarına devam edecek.”

Son Güncelleme Tarihi: 16/09/2024 - 08:30