Dr. Öktem’in “Vakalarla Çocuk Göğüs Hastalıkları” kitabı çıktı

03.11.2014

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Öktem’in de editörlerinden biri olduğu “Vakalarla Çocuk Göğüs Hastalıkları” kitabı, Nobel Tıp Yayınları arasından çıktı.

19a-4cd9-9d21-01b96fab8f4a-kitap_cocuk_hastaliklari.jpg

Kitapta çocuk göğüs hastalıklarını ilgilendiren doğumsal ve edinsel tüm hastalıklar ile ilgili vakalar anlatıldı. Kitap, basitçe konu ile ilgili bilginin okuyucuya sunulduğu bir içeriğin ötesinde vakanın başvurduğu andan itibaren nasıl değerlendirildiğini, hangi hastalıkların ayırıcı tanıda düşünüldüğünü ve tedavinin nasıl planlandığını anlatan bir kaynak eser olarak öne çıkıyor. Kitapta öksürük gibi basit konuların yanı sıra, krup, astım, bronşiolit, kistik fibrozis, bronşektazi, bronkopulmoner displazi gibi hastalıklar ve çok nadir durumlara da değinildi. Kitapta ayrıca güncel tedavi metodları, çocuk göğüs hastalıkları tarafından uygulanan bronkoskopi, noninvaziv mekanik ventilasyon, evde ventilasyon uygulamaları gibi işlemlere ait bilgilerde veriliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 16:07