Ebelik öğrencileri Florence Nightingale Müzesini gezdi

26.11.2014

Ebelik Bölümü öğrencilerimiz, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in müzesini ve Haydarpaşa İngiliz Mezarlığını gezdi.

99146688-c4f8-4d49-9583-30d7962eb143-ebelik_gezi.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asiye Kocatürk eşliğinde Florence Nightingale Müzesi ve Haydarpaşa İngiliz Mezarlığını gezdi. Öğrenciler ilk olarak Ebelik Esasları dersi kapsamında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik öğrencileriyle, tarihi binada bir araya geldi. Öğrenciler daha sonra modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in müzesini ve 19. yüzyıldan günümüze uzanan tarihi ile İstanbul'un en eski mezarlıklarından olan Haydarpaşa İngiliz Mezarlığını ziyaret etti. İstanbul ili Üsküdar ilçesinde bulunan tarihi Selimiye Kışlası’nın kuzeybatı köşesinde bir kule içerisinde bulunan müze, I. Ordu Komutanlığı’nın izni ile öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:50