Ebubekir Sifil, İslam mezheplerinin tarihini anlattı

25.04.2013

Mai Düşünce Topluluğunun konuğu olarak Medipol Üniversitesi’nde öğrencilere hitap eden gazeteci yazar Ebubekir Sifil, itikadi mezheplerin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

94-ebubekir-sifil.jpg

Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı söyleşide Sifil, itikadi manada yanlış inanışların nasıl mezhepleştiğinden bahsetti. İnsanların sünneti dikkate almayıp doğrudan Kur'an-ı Kerim'in hükümleri ile amel etmeye kalkışmalarının sonuçlarına değinen Sifil, aslında bu mezheplerin de bu şekilde ortaya çıktığını anlattı. İtikadi manada inanç farklılıklarından söz eden Sifil, bazı mezhep mensuplarının kadere inanırken bazılarının adeta inanmadığını, "insanların yaşadıklarının kendi iradeleridir" düşüncesinde olanların da ayrı bir mezhep oluşturduklarını ve diğer ayetlerin hükmünü ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. İtikadi mezheplerin ilk çıktığı dönemle günümüzü kıyaslayan Sifil, bugün artık İslam modernistlerinin de adeta yeni mezhepler oluşturduklarını kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 09:39