Eczacılık öğrencileri önlüklerini giydi

31.05.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

ecza-e743fcd7-ad97-4490-a488-fc5a29b9b021.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ‘2022 Mezunları Önlük Giyme Töreni’ Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag, mezun olacak öğrencilere yabancı dil ve teknoloji konusunda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ederken, mesleğin etik değerlerinden taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. Bu sene 8. mezunlarını verdiklerini ifade eden Omurtag şöyle dedi: “Bugün itibariyle Türkiye’de eczacılık fakültesi sayısı 60’a ulaştı. Medipollü olmak ise bir ayrıcalık. Fakültemiz, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından 2025 yılına kadar akredite edildi. Bu, eğitim kalitemizin tescili anlamına gelmektedir. Laboratuvar anlamında oldukça iyi durumdayız. Endüstri ve ilaç firmaları ile yaptığımız çok fazla sayıda proje var. Yaptığımız her projeye öğrencilerimizi de dahil ediyoruz. Eczacı halk için en yakın sağlık danışmanıdır. Eczacılar ilacı en iyi bilen meslek mensuplarıdır. Bu anlamda eczacıların yapacağı çok fazla iş var. Özellikle endüstride eczacılara çok fazla ihtiyaç var. Biz öğrencilerimizi sürekli endüstri ile buluşturuyoruz ve onlara staj imkanları sunuyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:40